Priznajem: ja sam jedna od onih koja je, kada pronađe novu seriju koju nije odgledala, u stanju da provede celu noć, celi dan i još jednu celu noć gledajući istu sve dok ne završim sve snimljene i objavljene epizode. A onda padam u krizu dok ne izađe nova sezona, ali hej, tu je neka druga serija kojom mogu da zaokupim pažnju dok ne stignu sve nove sezone, svih serija, koje sam sebi utefterisala. O da, toliko volim serije! Filmovi su mi nekako… Kako bih ti rekla… Nemam ja više pažnju za njih, posle sat vremena počnem da cupkam i razmišljam kada će se završiti. Sa serijama je to drugačije. Serije su prava mera uživanja!

Dakle, jasno ti je koliki sam fanatik kada su serije u pitanju, zato i ne treba da te čudi to što u slobodno vreme volim tako malo da “kopam” u potrazi za nekom novom opsesijom. Sada, u svoj tefter namenjen isključivo beleženju serija koje sam odgledala i koje su i dalje #MustWatch pridodala sam novu priču po imenu “Genije”, a koja prati život najbriljantnijeg uma 20. veka, Alberta Anštajna.

Albert and Lina Naša opsesija meseca: Serija koja će učiniti da na Alberta Ajnštajna gledaš drugim očima

Moram priznati da sam odmah bila zaintrigirana! Jer, šta zapravo znamo o Albertu Ajnštajnu? Znamo li kako je Albert postao Ajnštajn? Poznajemo li, osim njegovih genijalnih naučnih otkrića koja i dalje oduševljavaju, njegov buran privatni život koji stoji iza svega ovoga? Pa, ne znamo, ali tako bismo voleli da znamo! Jer, učeći suvoparnu teoriju u školama i na fakultetima, ovaj naučnik se pominje kao “samo” još jedno ime u svetu nauke koje je ostavilo veliki trag, kao osoba koja nekako nije stvarna, kao osoba koja je tako daleka i nedostižna, koja je samo fotografija u udžbeniku. A sada, napokon možemo da saznamo sve što stoji iza. Imamo dokaz da je Albert Ajnštajn, baš kao i mi, stvarna osoba sa genijalnim umom, ali i srcem koje zna da strastveno voli čak i više žena, hrabrošću da se suprotstavi ocu i napusti školu da bi se upisao na željeni fakultet. Njega kroz život vode strast prema ženama, ali i strast prema teoretskoj fizici, a upravo ovaj neobičan spoj je od njega i napravio ime kojem se danas divimo i koje ne zaboravljamo.

Dakle, serija prati Albertov uspon od skromnih početaka kao imaginativnog, buntovnog mislioca, kroz njegovu borbu da bude priznat, sve do statusa svetske zvezde, kao čoveka koji je otključao misterije kosmosa svojom Teorijom relativiteta. Serija prati i svet Ajnštajnovih burnih emocija i bezosećajnosti u ličnom odnosu sa njegovom decom, dve supruge i različitim ženama sa kojima ih je varao. A takvu stranu velikog fizičara nismo mogli ni da zamislimo izučavajući fiziku u osnovnoj i srednjoj školi, gledajući fotogtrafije simpatičnog čikice sa “otkačenom” frizurom. E zato ćeš Ajnštajna nakon ove serije gledati drugim očima!

Comments