Mnogo toga zavisi kako si se prema toj aplikaciji postavila. Ako očekuješ da u tom onlajn moru upoznaš tu osobu, razočaraćeš se ako se to ne desi, pa ćeš onda možda početi da kriviš devojke/momke koje ne žele da izađu sa tobom na dejt; pa će biti problem i aplikacija i ljudi oko tebe i sve će biti problem. Znam o čemu pričam, jer sam i sama imala vrlo toksičan odnos prema ovoj aplikaciji.

Mislićeš da više nema normalnih momaka ili devojaka, pa ćeš pomisliti da imaš previsoke kriterijume, pa kako svi oko tebe nalaze veze na Tinderu, a tebi to ne polazi za rukom? Mislićeš da nema šanse da ikad nađeš ljubav (been there – done that). Ono što imam da ti kažem i što bih rekla mlađoj sebi jeste: o’ladi.

Znam da je nekad usamljenost prevelika, opipljiva, teška, ali jedna aplikacija ne može da reši usamljenost, jer sve i da nađeš dečka na toj aplikaciji, bićeš srećna nakratko, pa ćeš se opet osetiti usamljeno. I ok je da budeš usamljena i da osećaš frustraciju i da misliš da se stvari nikad neće promeniti. Ali hoće. U redu je da se osećaš čak i očajno i to će proći, dopusti sebi tu emociju i pusti je.

Sačekaj da te prođe, nastavi da svajpuješ, da flertuješ, da izlaziš i, na kraju krajeva, nemoj da gubiš nadu. Volela bih da je meni to neko rekao.

Naslovna fotografija: instagram.com/loveandwildhearts

Jovana Petkovič

Comments