U brak ulazimo uglavnom bez predznanja i sa pogrešnim motivima – vođeni zaljubljenošću, telesnom hemijom, osećanjima koja nas sa partnerom povezuju na mnogo nesvesnih nivoa, koji nemaju ničeg zajedničkog sa ljubavlju, a ni sa razumom. Ali brakovi koji opstaju dokazuju da je to bolji način života, a nauka se pozabavila istraživanjima i izvlačenjem činjenica i zaključaka.

75% bračnih parova, upoznalo se na nekom regularnom mestu

Ovaj podatak govori o tome da su male šanse da svoju srodnu dušu sretnete u kafiću, na žurci, na letovanju. Odnosno, možda ćete je i sresti i sa njom imati burnu avanturu ili dugu vezu, ali brakove u najvećem procentu sklapaju parovi koji su se upoznali u tradicionalnom okruženju – na poslu, fakultetu, u krugu prijatelja i porodice, u sportskom klubu… Ovaj podatak u startu govori o kompatibilnosti, zajedničkim interesovanjima, sličnim stilovima života – sličnostima koje su uslov za stabilnost.

Bračni parovi duže žive

Statistika pokazuje da bračni parovi žive duže od osoba koje žive same. To ne znači da vam brak automatski produžava život, ali opet govori o stabilnosti, o osloncu koji parovi pronalaze jedno u drugom, o deljenju životnog tereta i radosti.

brak 1 Naučne činjenice o tome da je bolje živeti u braku
Comments