Ponedeljkom se pitaš kako ćeš izdržati ovu nedelju, u sredu govoriš sebi da je dobro, već je pola prošlo, u četvrtak već osećaš da posustaješ i ohrabruješ se kako imaš još samo petak da izdržiš, petkom uveče ostaješ iscrpljena i odustaješ od svih planova, jer najzad možeš da legneš i da se naspavaš, a osećaš da bi mogla da spavaš mesec dana i znaš da ti vikend neće biti dovoljan da se odmoriš. Kako neke žene uspevaju da uvek budu pune energije, ili da barem odaju takav utisak?

Vežbanje

Da, da, znaš. Svi ti prvo to kažu – da bi imala energije, moraš da utrošiš nešto energije, vežbanje je zdravo, podstiče cirkulaciju, održava mišićni tonus i kondiciju, oblikuje tvoje telo (što podiže samosvest i samopouzdanje), a prateća hemija je ono što je ključ – lučenje endorfina utiče na nivo energije i raspoloženje. Kad si suviše umorna da bi vežbala, a nateraš se i odradiš svojih pola sata, osećaćeš se bolje – bićeš umorna, ali na drugi način.

Gledanje videa sa mačkama

Jeste, mačke su lekovite. Sigurno je dovoljno zabavno gledati i klipove sa psima, ali čak i ako niste ljubitelj mačaka, ozbiljni naučnici preporučuju da odgledate neki od brojnih snimaka na Youtube-u, koji prikazuje kako se ponašaju i igraju mačke. Samo gledanje u ove fascinantne životinje podiže nivo energije i produktivnosti više od 20 procenata!

Comments