Uglavnom se slažemo u tome da su žene kompleksnije, osetljivije, empatičnije, a slažemo se i da nam to komplikuje život, naročito ljubavni. Ponekad se pitamo da li bi nam bilo lakše kad bismo rezonovale i reagovale kao muškarci, a pitamo se i da li je njima zaista lakše, ili se samo pretvaraju da uspešno kuliraju? Ovo su neke muške filozofije i prakse, koje možda možemo da pokušamo da prihvatimo, ako želimo da pojednostavimo svoj, obično komplikovan, ljubavni život.

Svet je pun muškaraca

Zvuči kao bedna uteha, kad ti je srce slomljeno, jer želiš baš onog jednog, sa kojim ne ide, ili koji ne želi tebe i to je tužno i obeshrabrujuće. Ni njega nije bilo lako naći u tom svetu punom muškaraca, a sad opet treba da se baciš u iscrpljujuću potragu, da uložiš nadu, poverenje, strpljenje, pozitivnost. A sve to uopšte nemaš. Ali vidi – zaista je tako. Svet jeste pun muškaraca i ne treba da gubiš svoje dragoceno vreme, još dragocenije živce i svoje neprocenjivo srce zbog onog sa kim nisi srećna. Ok, možda ćeš tog jednog voleti celog života, ali možeš da budeš zadovoljna i da imaš ispunjen život i sa nekim drugim – srce ima mnogo veće kapacitete nego što misliš.

View this post on Instagram

Patience. Persistence. Work, hard work. 3 key factors for success. . It is not enough to work hard to achieve our goals, it is necessary Patience to not give up when obstacles appear and a lot of persistence to keep the focus until we reach our goals ✨ . Today we spent the morning trying to take this photo. The Bica Elevator passes only every 30 minutes, and until we considered that we had the perfect photo, it took about 3 passes. But we do not give up and here it is. What do you think of the result? . PT.: Paciência. Persistência. Trabalho, muito trabalho. 3 factores chave para o sucesso. . Não basta trabalharmos muito para alcançar os nossos objetivos é necessário Paciência para não desistirmos quando os obstáculos aparecem e muita Persistência para continuarmos sempre com o foco até alcançarmos as nossas metas ✨ . Hoje passamos a manhã a tentar tirar esta foto. O Elevador da Bica passa apenas de meia em meia hora, e até considerarmos que tínhamos a foto perfeita foram necessárias cerca de 3 passagens. Mas não desistimos e cá está ela. O que acham do resultado? . . #lisbon#lisboa#portugal#portugal🇵🇹#travelcouple#love#kiss#kisses#kisskiss#amor#amour#couple#couplegoals#casal#onewayticketrip

A post shared by Carina Pinheiro & Ivo Filipe (@carinapinheiroivofilipe) on

Raskinuli ste i sada – sloboda

Ti nisi tražila tu slobodu i mrziš pomisao na to šta za njega sloboda znači (oni sve shvataju primitivno, bukvalno i pogrešno). Pa, pokušaj i ti da primeniš tu slobodu na tom nivou. Slobodna si da flertuješ sa drugima i da ne osećaš krivicu, smeš da dozvoliš sebi da budeš površna, da koristiš pažnju muškaraca da hraniš svoj ego, smeš i da imaš seks u tom raspoloženju, ako to želiš, iako znaš da to nije prava stvar. Prosto, ne moraš da uradiš ni jednu pravu stvar, možeš da grešiš i ponavljaš greške u nizu, dok se ne izbesniš i dok ti se raspoloženje ne promeni. Tako oni rade i izgleda da to kod njih radi.

Kad ti kaže da je sve u redu, shvati ga bukvalno

Mnogo je lakše ne preispitivati nečije izjave i shvatati ih bukvalno – muškarci to stalno rade i posle nas prozivaju što naše “ništa mi nije, čini ti se” ima značenje “neosetljivi gade, naravno da nisam dobro i ti dobro znaš šta mi je” (a oni jadni, pojma nemaju). Pa, primenite recept. Kad neće da ti kaže šta mu je i šta nije u redu i govori kako je sve ok, ponašaj se baš tako, kao da je sve ok. Daj mu vremena da reši to sa sobom. A kad te pita šta ti je, udahni, izbroj do 10 i objasni mu šta ti je, iako ti se čini da je to toliko očigledno, da bi idiotu bilo jasno na prvi pogled.

Comments