“Andrea, pod hitno moraš naći nekog emocionalnog invalida! Pa uopće više ne pišeš!”, rekao mi je prijatelj nedavno. Istina, inspiracija teško dolazi kada ti u životu nema drame. S ovim emocionalnim invalidima drame je uvijek bilo. Međutim, da inspiracija leži svuda, dokaz je i nova vrsta frajera koji su se počeli prošetavati po mom životu. Zavladalo je doba dobrih frajera. Dok mi se jedan uvukao pod kožu, drugi mi je iz kože iskočio prije nego je u nju uskočio. Zašto? Jednostavno je predobar! Toliko dobar i fin da je to nepodnošljivo! Žene, ako ste zbunjene i nije vam jasno kakav je to frajer, tu sam za vas da ga zajedno okarakteriziramo.

first date Ne mogu da ga podnesem, previše je fin!

Muškarac sa manirima iz snova, ali nikakav izazov

Predvidljiv je i dosadan

Napikirao vas je, proučio vam horoskop, isplanirao budućnost, a vi samo trebate pristati. On pak pristaje na sve. Čak i na to da se ćete se možda, tamo negdje, jednom – i vi u njega zaljubiti. Bilo koje vrijeme i mjesto – stiže, samo da mu ne kasniš jer mu je to ipak jedini događaj u danu, pa da – ne dao bog – ne propadne.

Žene vole bar mrvicu uzbuđenja i spontanosti.

Previše se trudi

Iako često zanovijetamo kako se muškarci ne trude dovoljno oko nas, zanovijetamo, bome, i kad se trude previše. Nije dobro da podredite sve svoje životne aktivnosti nama, stavljajući nas na prijestolje i tretirajući kao novu zemaljsku Afroditu, a najčešće je to prijestolje poprilično krhko i nestabilno. Pažnja je dobra, pažnju volimo, dokle god u startu ne postavite naše potrebe ispred svojih.

Žene također ne vole prejako i prebrzo vezivanje.

Djeluje umjetno

Nešto mora ne valjati ako mu je baš sve na tebi super, ako se sa svime slaže, ako ne dolazi ni u kakve (čak ni zdrave) konflikte niti razmjene mišljenja s tobom! Uvijek je raspoložen dok je sa tobom i uvijek mu je taj dan sve super. Neće spominjati svoje probleme, jer kada je s tobom, on ih nema. Ne možemo se ne pitati – glumite li tad?

Ženama pokažite da ste prava osoba satkana od različitih emocija.

Nije izazov

I mi želimo da se trudimo, mozgamo, da smo tajanstvene i da vas ponekad iznenadimo! Međutim, kad ste već pet dana zaredom s njim u istoj trenerci u šetnji gradom, odašiljete signal da vam je potpuno svejedno i da vam on ne predstavlja nikakav izazov. Ako smo od početka sigurne u sebe i to da nas nikada nećete ostaviti, što god da napravimo, još smo više sigurne da će nam veza s vama biti dosadna. O strasti da ne pričam!

Žene vole dramu, izazove i zanimljive veze na kojima će oba partnera svakog dana raditi.

Nedostaje mu muškosti

Nikada, ali baš nikada nemojte zaboraviti da ste vi, dragi moji muškarci, ti koji imate muda! I kad ih već svuda nosate sa sobom, dobro ih upotrijebite! Kompromis je bitan, ali također i stav muškarca. Pod stav mislim na preuzimanje kontrole i donošenja važnih odluka bez dosadnih pitanja poput “Što ti, draga, misliš o tome?” ili konstatacije “Kako god ti kažeš!“

Žene se u 90% slučajeva više lože na muškost nego osjećajnost.

Zaključak? Ne, nisam ja ovisnica o popularnim zločestim dečkima, dapače. Treba nam samo ovo: vaše originalno muško samopouzdanje i sposobnost zauzimanja za sebe. Tako smo sigurne da ćete se zauzeti za nas. Treba nam da ste vi sigurni u sebe kako bi uz vas prebrodile vlastite nesigurnosti. One prave zločeste dečke još uvijek žele samo podivljale tinejdžerice.


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments