Živeći u svom emotivnom svetu, često donosimo zaključke na osnovu onoga što vidimo i osećamo i upravo tim ishitrenim zaključicima guramo stvari ka ivici propasti, verujući da je nešto istina, samo zato što mi tako osećamo. Ovo je najčešća ženska greška, u trenucima kada primećujemo da se naši partneri udaljavju i hlade.

Muškarci znaju da nam postave rebuse – jednostavno promene svoje ponašanje, prestanu da nam odmah odgovaraju na poruke, zaboravljaju romantične sitnice o kojima su ranije vodili računa, opuste se i prestanu da se trude, kao da im više nije stalo. Ponašaju se kao da su sa nama „završili posao“ jer su nas osvojili i sada imaju pametnija posla nego da poklanjaju svu pažnju ženi za kojom su do pre neki mesec bukvalno trčali.

Ima dosta razloga za ovakvo ponašanje – lovac je zadovoljio svoj nagon, ali to ne mora da znači da se okrenuo novim izazovima. Prosto je zadovoljan onim što je postigao i nedostaje mu emotivno vaspitanje koje bi ga uputilo da nastavi da se trudi u vezi, jer se ona neće održavati sama od sebe. Oni verovatno nisu ni svesni da žena doživljava osećaj gubitka, da se povlači i posmatra ga uplašena da mu je dosadila, da se u njoj budi sumnja i podozrivost – možda ga je zainteresovala neka druga i da je obuzimaju strahovi i slutnje.

Comments