Partnerstvo prečesto uzimamo zdravo za gotovo i ne govorimo dovoljno često osobi koju volimo, ono što je važno, iskreno, toplo i što nas podseća na ljubav i bliskost, onda kad nas život uvuče u rutinu. Vrati toplinu i iskrenost u svoj odnos, ne uzimaj stvari zdravo za gotovo i vrednuj ono što imaš, kao i ono što želiš da imaš.

Reci partneru šta stvarno želiš

Bilo da je u pitanju seks, ili njegovo učešće u održavanju kuće, ili potreba da više vremena provodite zajedno (ili da imaš više vremena za sebe), treba da kažeš šta je ono što želiš. Inače partner to neće znati i neće imati priliku da ti izađe u susret. Neiznošenjem iskrenih želja, oduzimaš partneru mogućnost da te bolje upozna, da se viši zbliži sa tobom, da uvidi da je veoma srećan što može da ti udovolji, ili da je u stanju da postigne kompromis, ili da shvati šta sam želi. Iskrenost je u dubokom odnosu veoma konstruktivna, iako izgleda kao da sa njom veoma rizikuješ. Čak i ako tvoje želje ostanu neispunjene, bolje ćeš se osećati ako ih izneseš, nego ako ih prikrivaš i uzgajaš u vidu nikad izgovorenih očekivanja, što rezultira jedino gorčinom.

View this post on Instagram

I’ve been wanting to write a post about this photo a while now. I recently found myself on the other side of the camera and I completely forgot how scary it can be to be on that side. This is what I (we as photographers) get to do. We are invited into these intimate moments by our couples and they share these experiences with us. I’ll be honest, sometimes I have so much fun on a shoot I’ll get carried away (and that’s fine too, shoots should be fun) but there are these real raw moments that occur. Moments which we can’t plan or style. Real authentic moments between two people who really love each other. Those are the moments that tell the story. Those are the pictures shown to grandchildren. How incredibly fortunate am I not to be able to capture these moments and to share them with the ones who share it with me? I just want to thank all my couples for always being so vulnerable in front of my camera and for inviting me into their private space. I don’t take it for granted. ♥️ Couple in frame: @shanay_groen @ludicknel Photographer in frame: @simone.dies Photo taken by @nerinaphotography Edited by @shanaygreenephotography

A post shared by Storytelling By Shanay Greene (@shanaygreenephotography) on

Reci mu da je on tvoj izbor

Toga treba i sama da se setiš i podsetiš – zašto si sa njim. I kad bi ponovo birala i sve radila ispočetka, verovatno bi opet izabrala njega. I posle neke krize i lošeg perioda i svađe, ne odlaziš i ne ostavljaš ga, iako si i o tome razmišljala, zato što si izabrala njega i uvek si spremna da ga izabereš ponovo (a to i radiš). To je veoma romantična izjava ljubavi, iako ne deluje tako.

Comments