Partnerstvo prečesto uzimamo zdravo za gotovo i ne govorimo dovoljno često osobi koju volimo, ono što je važno, iskreno, toplo i što nas podseća na ljubav i bliskost, onda kad nas život uvuče u rutinu. Vrati toplinu i iskrenost u svoj odnos, ne uzimaj stvari zdravo za gotovo i vrednuj ono što imaš, kao i ono što želiš da imaš.

Reci partneru šta stvarno želiš

Bilo da je u pitanju seks, ili njegovo učešće u održavanju kuće, ili potreba da više vremena provodite zajedno (ili da imaš više vremena za sebe), treba da kažeš šta je ono što želiš. Inače partner to neće znati i neće imati priliku da ti izađe u susret. Neiznošenjem iskrenih želja, oduzimaš partneru mogućnost da te bolje upozna, da se viši zbliži sa tobom, da uvidi da je veoma srećan što može da ti udovolji, ili da je u stanju da postigne kompromis, ili da shvati šta sam želi. Iskrenost je u dubokom odnosu veoma konstruktivna, iako izgleda kao da sa njom veoma rizikuješ. Čak i ako tvoje želje ostanu neispunjene, bolje ćeš se osećati ako ih izneseš, nego ako ih prikrivaš i uzgajaš u vidu nikad izgovorenih očekivanja, što rezultira jedino gorčinom.

Reci mu da je on tvoj izbor

Toga treba i sama da se setiš i podsetiš – zašto si sa njim. I kad bi ponovo birala i sve radila ispočetka, verovatno bi opet izabrala njega. I posle neke krize i lošeg perioda i svađe, ne odlaziš i ne ostavljaš ga, iako si i o tome razmišljala, zato što si izabrala njega i uvek si spremna da ga izabereš ponovo (a to i radiš). To je veoma romantična izjava ljubavi, iako ne deluje tako.

Comments