Poštedi sebe i nemoj uopšte da mu odgovoriš. Jer, ako uđeš u ćaskanje, možda ćeš pristati i da se vidite, a ako pristaneš da se vidite, verovatno ćete završiti u krevetu, a ako završite u krevetu, sutradan ćeš se verovatno osećati loše – zato što je seks bio bezveze, ili zato što se on čitavog dana ne javlja (a ni sledećeg, a ni onog tamo…) ili zato što ti je jasno da je to seks varijanta, a možda i samo seks za jednu noć, a to uopšte nisi htela… Pa, pošto stvari obično idu tim tokom, bolje ne odgovaraj na tu poruku. Ne iskušavaj svoj karakter – niko nije karakter kad je usamljen, kad se nada da će pronaći malo topline i nežnosti, kad mu se neko sviđa i taj neko želi nešto što nije ni teško, ni neprijatno dati.

Lako je pokleknuti i kajati se posle i govoriti sebi kako su vrednosti poremećene u savremenom svetu i povlačiti se i verovati da su svi muškarci isti – proždrljivi, neodgovorni i površni predatori, koji će iskoristiti tvoje telo i bezobzirno izgaziti tvoje srce. Uvek je bilo i biće takvih muškaraca, koji se u savremenom svetu javljaju u pola noći, polupijani, jer im je dosadno, jer si im ti jedna od brojnih opcija i jer ih uopšte i ne zanima ko si ti, ali bi rado imali posla sa tvojim golim telom. Uvek je bilo i biće i dobrih momaka koji nisu zainteresovani za tebe, što je takođe neprijatno i poražavajuće, ali je istinito. Jer sigurno ima i onih koji vrede tvoje pažnje i koji će ti slati poruke u svako doba dana, da ti kažu da misle na tebe, da im nedostaješ, da nešto podele sa tobom, da vode filozofske razgovore… Nekako su deficitarni ovi treći i u životu svake moderne devojke ima više drugih i neuporedivo najviše onih prvih. Što je sve u redu, ne zato što je u redu, nego zato što je tako.

pexels photo 576834 Ne upadaj u zamku kad ti pošalje poruku „budna si?“

Imaš izbor. Možeš da budeš realna, uvek. I svesna. Možeš da pristaneš na noćna „viđanja“ (ona koja se pretežno odvijaju žmureći) i da se ne osećaš upotrebljeno i iskorišćeno, jer si svesno to izabrala. I možeš da izabereš da se držiš svojih očekivanja i standarda i da ne uzmeš nešto samo zato što se nudi, a ti si usamljena i željna. Možeš da ne upadneš u zamku i da se ne kaješ posle, ako dozvoliš sebi (ili ne) neki obezvređujući doživljaj.

Pročitajte još i ovo:

Suptilni znaci partnerove toksičnosti koji ti poručuju – beži!

Znaci da se tvoj partner sprema da raskine sa tobom

Pitanja koja sebi treba da postaviš da bi bila sigurna da je on onaj pravi

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.pexels.com

Aleksina Đorđević

Comments