Mogu da se fokusiraju na karijeru! Jednostavno, tvoje vreme nije ograničeno, imaš kompletnu moć nad svojim planovima i životom. Možeš da se angažuješ i dodatno posle posla, da putuješ sa kompanijom, da se ističeš. Imaš više energije, a i volje, jer kada je čovek zaljubljen druge stvari su mu manje važne.

Imaju više vremena za prijatelje! Kada si solo, imaš vremena da sklopiš prijateljstva koja će trajati zauvek. Biti solo znači da si dostupan kad god te društvo pozove da visite, da ludujete po žurkama, da letujete, zimujete, provodite noći i dane pijani i neispavani. S druge strane, kada se oženiš, debelo rizikuješ da izgubiš neke prijatelje kojima se neće svideti tvoje nove obaveze i žena koju uvek vodiš sa sobom kao privezak. Bedak, ali tako je!

Možete da radite šta god želite, kad god to želite! Možeš da ideš gde god želiš, bez da se ikome pravdaš. Možeš da se tuširaš kad god hoćeš, koliko god hoćeš, jer niko neće vrištati na tebe što si potrošio svu toplu vodu. Možeš da gledaš televiziju, jedeš picu nedeljama, ne pereš sudove isto toliko, i ne, niko ti neće zameriti. E, i da – možeš da koristiš toalet bez da zatvaraš vrata i podižeš dasku.

Možete da uživate u tišini! Čak i kada vam dan, mesec, godina nisu prošli kako ste planirali, možete sami da sumirate stvari, iskulirate sa mozgom i nastavite dalje. Neće biti nikoga da vas krivi za greške koje niste počinili. Nećete imati tu vrstu odgovornosti.


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Comments