Tada ćete lakše moći da iskomunicirate svoju nesigurnost i nezadovoljstvo, moći ćete da se poverite, umesto da pokušavate da poštedite voljenu osobu neprijatnih sadržaja koje nosite u sebi, ili koje ste o sebi otkrili i spoznali. U pravom odnosu, trebalo bi da možete da razgovarate o svim osetljivim, dubokim, neprijatnim i bolnim stvarima koje proživljava svako od vas, jer samo tako ćete jedno drugom moći da pružite pravu vrstu podrške. 

Dakle, ne možete da budete srećni i zadovoljni u svojoj vezi, jer niste zadovoljni sobom. Muči vas nesigurnost, ljubomora, posesivnost, strahujete da ćete biti ostavljeni, da vas partner ne voli kao vi njega, da mu niste potrebni kao on vama. Sve to nema veze sa partnerom, nego sa vama i uzroke svog nezadovoljstva morate potražiti u sebi. Takođe, u vama se nalazi i lek za nesigurnost, vi ste opremljeni valjano, samo treba da počnete da koristite svoje alate. Da pronađete sebe i da izražavate sebe na autentičan način. 

Počnite da tretirate svoje mentalno zdravlje kao priroritet, naučite da osluškujete sebe, da istražujete, otkrivate i prihvatate sebe, da opraštate sebi i da volite sebe. Dok to ne naučite, nećete moći da verujete partneru da vas voli i da mu je stalo, koliko god puta vam on to rekao ili pokazao. 

Kada naučite da volite sebe, kada počnete da se dobro osećate zbog sebe, da budete zadovoljni sobom i svojim životom, onda ćete moći da se opustite u odnosu i da primite sve ono što vam partner daje, sa poverenjem i zahvalnošću. I moći ćete da uzvratite na adekvatan način.

Naslovna fotografija: instagram.com/loveandwildhearts

Brankica Milošević 

 

Comments