Poslednja u nizu Nedelja mode, je prošla kako smo i očekivali. Dinamično, osvežavajuće i drugačije…

Dior

Scenografija ovog modnog brenda je uvek spektakularna a za sezonu jesen/zima 2018, Maria Grazia Chiuri se vratila u Rodenov Muzej sa stejtmentom: set poslednje kolekcije je predstavljao ogroman, sveobuhvatni kolaž od 3000 postera. Osmišljen i produciran od strane čestog Dior saradnika Alexandre de Betak, kolaž predstavlja proslavu 50 godina protesta koji su potresali Pariz u maju 1968. Serija štrajkova i protesta koji su se tada odigrali je bila jedna od prekretnica u Francuskoj istoriji, budeći ozbiljnije rasprave i konverzacije na temu društva i njegovih vrednosti. Bilo je potrebno preko 150 ljudi i 3 nedelje da se cela scena izgradi i pokriju obe piste, zidovi, sedišta-sve- posterima inspirisanim hitnim anti-autoritarnim duhom ’68e. Kroz sveukupan haos kolaža, jedan se ipak izdvaja. Crnim slovima na beloj pozadini, na kraju piste, velikim slovima stoji ispisano:  “I AM A WOMAN.”

Koché

“Želela sam da unesem poetičan, ženstveni osećaj u kolekciju. Da pokažem šta znači moćna, snažna, ženstvenost-ali sve sa daškom mekoće i nežnosti.” izjavila je Christelle Kocher. Bolje ni mi ne bismo opisali ono što je donela na parisku pistu.

Saint Laurent

“Ako je haljina dugačka niko neće reći “duga?”. Kratko je za mene najbolji način da se predstave sloboda i modernost. Noge nisu nešto što treba da krijemo iz bilo kog razloga.” izjavio je Anthony Vaccarello o svojoj najnovijoj kolekciji. Anthony Vaccarello ima beskompromisnu doslednost u slanju svoje poruke, i potvrdio ju je još jednom: noge, noge i još nogu dokle god nam vid seže. Kratki kožni šorcevi, prekratke haljine sa istaknutim ramenima inspirisane 80im, izuzetno skinny džins. Ekskluzivno na strani mladosti zauvek.

View this post on Instagram

@micarganaraz ❤️ #SaintLaurent Winter 18

A post shared by Anthony Vaccarello (@anthonyvaccarello) on

View this post on Instagram

Colors ✔️

A post shared by Anthony Vaccarello (@anthonyvaccarello) on

Comments