Maison Margiela

John Galliano je uzeo krajnje istripovan hologramski momenat i sjajne elemente sa prošlomesečne haute couture Maison Margiela kolekcije i opravdao insširaciju i kroz ready-to-wear komade koji su imali isti moramo-odmah-da-ih-imamo utisak.
Nova kolekcija budi osećaj kao da se istražuje nova teritorija, definišu nove ideje, ili čak predlažu. A tu su i komadi koji bude osećaj sigurnosti kao da su neke misije upotpunjene, ciljevi postignuti. Maison Margiela kolekcija koju je predstavio John Galliano pokazala nam je ta dostignuća. Od kada se pridružio kući 2015.godine, rezervisan, distanciran legendarni dizajner je tiho radio na uspostavljanju novog seta kodova i vrednosti za kultni brend, sa poptovanjem prema svemu što je osnivač Martin Margiela postavio, ali sa nepogrešivim, hipnotišućim, prepoznatljivim tragom njega samog.

Lanvin

Prva sezona Oliviera Lapidusa za Lanvin bila je pravo vatreno krštenje. U drugoj kolekciji koju radi za ovaj brend, Lapidus je ciljao direktno na budućnost, sarađujući i sa američkom tech umetnicom Kristom Kim na printovima, obogaćujući ih vezovima a celu reviju upotpunjujući plejlistom inspirisanom dužim i kraćim zvucima Morzeove azbuke.

Rick Owens

“Nosivo” nije baš reč koju bismo ikada povezali sa komadima Ricka Owensa. Ipak, za razliku od svega što smo videli od njega do sada, ove sezone je ponudio odeću za koju bi se moglo reći da je malo prizmenija i nosivija, u odnosu na njegov uobičajeni nivo avangardnosti.

Balmain

Uglačane površine, sjaj, odsjaj duge, presijavanja, luminozni detalji, šljokice– sve je to bio deo nove kolekcije Oliviera Rousteinga i predstavja osvežavajući iskorak od njegovih uobičajenih prepleta i resa.

Comments