Advertisement

Kao što je i očekivano, u ovom ostvarenju ima svega: vitezi, device i kraljice, krvave bitke i opake spletke, kompleksni zapleti, fantastični kostimi sve na jednom mestu, upotpunjeno istorijskim podacima i sjajnim scenariom. Da, ostaviće te bez daha to je sasvim sigurno.
Serija “Pad viteza” zalazi duboko u tajni svet legendarnog bratstva ratnika monaha, i priča nam priču koja do sada nije bila u potpunosti ispričana. Vitezovi Templari bili su najmoćniji, najbogatiji i najtajanstveniji vojni red srednjeg veka zadužen za zaštitu najcenjenije hrišćanske relikvije – Svetog grala – i čuvanje razornih tajni, a ova serija ih prati od njihovih bitaka u Svetoj zemlji, do izdaje koja je naposletku dovela do njihovog tragičnog raspada.

“Pad viteza” govori o padu, progonu i spaljivanju vitezova templara za vreme vladavine francuskog kralja Filipa IV., 1307. godine, i kroz deset epizoda opčinjujuće uvlači gledaoce u svet srednjovekovne politike, manipulacije i ratovanja Vitezova Templara, uči nas i podseća na neke zaboravljene ili nesavladane lekcije istorije.

Priča počinje u vreme nakon pada grada Akra, poslednjeg uporišta Templara u Svetoj zemlji, gde je Sveti Gral zapravo i izgubljen. Radnja se nastavlja nakon mnogo godina, kada se pojavljuje trag koji ukazuje na novu lokaciju na kojoj bi Sveti gral mogao da se nalazi, i šalje Templare u misiju, predvođene hrabrim Landrijem (Tom Kalen). Posebno zanimljivo je i to da istaknuto mesto još jednom dobija prelepi jadranski grad, koji je očigledno zavladao malim ekranima – Dubrovnik, jer je produkcija smatrala da je ovaj King’s Landing neodoljiv i odgovara i njihovim potrebama.

Dinamično, osvežavajuće, istorijski utemeljeno, vizuelno savršeno… ukratko, “Pad viteza” je pravi izbor za praznične dane i zimske večeri pored ekrana.

Želiš li da se upustiš u novu avanturu i prepustiš gledanju serija za praznike? Onda je pravi trenutak da se pretplatiš na HBO Go uslugu i da je prvih mesec dana korišćenja isprobaš POTPUNO BESPLATNO! Osim toga, svoje omiljene serije i filmove možeš gledati bilo kad i bilo gde – jer je HBO Go dostupan na svim uređajima – od Smart TV-a do telefona, a pored ovih naslova koje smo izdvojili čeka te preko 4000 sati porgrama! 

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Tea

Comments