5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Danas je pisati najlakše, a još je lakše promovisati svoj rad i to uz pomoć online tehnologija, koje svakim danom sve više i više napreduju. Ipak, možda je teže izboriti se za svoj kutak na online nebu i učiniti ono što ne uspeva svakom, a to je: pronaći svoje čitaoce.

Čitaoce treba poštovati, gajiti i spominjati ih u svojim delima. Treba im dati prostora, jer je malo onih koji danas čitaju išta što je obimnije od Facebook statusa. Takve ljude cenim, za takve i pišem!

Slika 14 Neka i tvoj blog bude vredan čitanjaNo, uprkos tužnoj istini da je malo onih koji čitaju, treba se iz petnih žila potruditi da pružite najbolje i da napredujete. Zato, dragi moji blogeri, evo nekoliko saveta da vaš blog bude popularan i čitan.

Pročitajte dosta knjiga o online novinarstvu. Ukoliko se bavite dating & sex temama ili blogovima u kojima opisujete lična stanja i emocije, najvažnije je prepustiti se i verovati u ono što pišete, verovati u sebe. Čitalac će vam poverovati jedino ako ostavite srce na Word papiru. Ono što su bili zvuci pera na papiru, danas su otkucaji tastature i upaljeno svetlo monitora u mrklom mraku.

Ipak, možda najvažnija stvar jeste da sve to bude gramatički ispravno i pravilno napisano.

Budi iskren i svaku svoju reč napiši iz srca. Stručniji od mene kažu da nije potrebno višečasovno mozganje i razmišljanje o temi, već posvećenost i konstantno informisanje i čitanje (kako bi se fond reči povećao). Drugi pak kažu da treba biti talentovan i ja čvrsto verujem u to. Istina je da nije svako rođen da bude pisac, a dobar bloger se ne postaje preko noći. Potrebni su sati i sati provedeni ispred računara, kapljice znoja prolivene i još jedna “sitnica” – zadovoljavajući broj pratioca.

Piši o stvarima koje te zanimaju i o onim do kojih ti je stalo, u koje si 100% siguran. Bio to sport, gimnastika, politika ili biznis, na tebi je da pronađeš sferu interesovanja u koju si najupućeniji. Nije važno dati opširne podatke i šetati oko teme, važna je poenta. Važno je naglasiti bitne stavke i dati čitaocima informaciju, koju smatraš bitnom.

Sam početak mora imati mamac ili udicu koja će privući, zaintrigirati čitaoce da posle uvoda pročitaju i razradu, a onda i zaključak.

Slika 22 Neka i tvoj blog bude vredan čitanjaPronađi svoj stil pisanja, sebi jedinstven i drži ga se kao pijan plota.

Najvažnije je istaći se i biti prepoznatljiv, a stil je nešto što se ne može iskopirati već je svojstveno samo jednoj osobi.

Nikada, nikome, ni u jednom trenutku ne reci: “Ne umem da pišem, samo piskaram”.

Ukoliko si se uhvatio posla, budi na nivou i daj sve od sebe, a kada su rezultati i kritike loši, suoči se sa situacijom i podnesi ih, ne vadi se na piskaranje iz hobija. Pravi profesionalci se po tome prepoznaju.

Izvori fotografija: pinterest.com, ex.rs


Violeta Stojanović

Editors choice