Te osobe koje se pojavljuju sa razlogom, da bi vas dovele u situaciju u kojoj ćete se suočiti sa obrascima, osećanjima, strahovima i uslovljenostima koje ne želite da sagledate, takođe su često na nižoj vibraciji od vas. One dolaze da bi osetile višu vibraciju, da bi je povukli i gurnuli, dali joj malo onog sirovog goriva, koje joj je potrebno da zavarniči, da bi i sami podigli svoju vibraciju. A vi u nekom trenutku shvatate da ih nadilazite i da ne možete čekati na njih, jer morate ići svojim evolutivnim i duhovnim putem. Odnos sa takvim osobama se odvija po onom obrascu uzaludnog davanja – dajete i dajete, svim srcem i nesebično, a ne dobijate ni zahvalnost, ni poštovanje, ni prijateljstvo, ni vernost. Samo se sve više osećate frustrirano i pitate se šta sa vama nije u redu i zašto ste se opet našli u takvom odnosu. Na kraju, počnete da gubite strpljenje i čak osećate prezir, ili se jednostavno dovoljno naljutite da kažete sebi da vam sve to uopšte ne treba, da možete i zaslužujete bolje i da se pomerite, gotovo bez žaljenja i emotivnih repova. Znate da oni ostaju u boljem stanju nego što ste ih zatekli, ali su i dalje emotivno nezreli, veruju da je ljubav teška i komplikovana, ne vide i ne shvataju vrednost onoga što im pružate, ne vide vas i ne razumeju.

Koliko god se trudili, neki ljudi će otići, pre ili kasnije. Koliko god se borili za njih, nastojali da im dokažete i pokažete istine koje poznajete, da ih oslobodite iz kaveza kojim su ograničeni, da ih iscelite svojom strašću i nežnošću, da ih naučite ljubavi, oni nemaju kapaciteta za to, u tom trenutku svog (i vašeg) života. Možda će oni sve to naučiti i shvatiti, kasnije (godinama kasnije), možda pored neke druge osobe, koja možda neće ostati u njihovom životu. 

Utešite se, ako vam je uteha potrebna. Pronađite u svom srcu zahvalnost za sve što ste naučili kroz najdublju patnju i znajte da oni koji žele i treba da ostanu uz vas, to i čine. Oni pronalaze način da budu deo vašeg života, čak i kad to izgled apotpuno nemoguće, oni prevazilaze sve prepreke i rastu, sazrevaju, razvijaju se i zajedno sa vama, jer je vaš duhovni put zajednički i jer je to najvažnije na svetu.

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments