Ponekad ne shvatramo na koji način trujemo odnose koji su sasvim dobro počeli i u kojima se dobro osećamo. Razvijamo bliskost, prepuštanje, razumevanje, ali ispod površine se događa nešto što truje odnos i ostavlja posledice. Na taj način slaganje i bliskost koju uočavamo i održavamo na površini odnosa, postaju samo maska unutrašnjih previranja odnosa koji se ne hrani na pravi način.

Potiskujemo seksualni deo odnosa

U ubeđenju da seks nije tako važan, da je važnije da dobro funkcionišemo, da smo tolerantni, da razvijamo prijateljstvo i osećanje zajedništva, možemo da dođemo u situaciju da potpuno „deseksualizujemo“ partnera i da u njemu vidimo sve drugo – prijatelja, podršku, oslonac – osim ljubavnika i poželjne osobe sa kojom želimo da uživamo.

View this post on Instagram

Thailand with bae @thepeckingorder 🤗

A post shared by Couple Goals (@couplegoals) on

Možda nas način života nagoni da se tako deseksualizujemo u odnosu, jer nemamo vremena, suviše je stresa, imamo decu – mnogo je faktora koji remete intimu i onda se dešava da nam je lakše da se ogradimo od seksualnosti, nego da se potrudimo da je održavamo.

Često mislimo da je u kompletan odnos potrebno ulagati više energije, da nam za održavanje seksualnog života treba više napora, ali to nije istina. Jer kad zapostavimo ovaj deo odnosa, pošto se samo bavimo rešavanjem problema na dnevnom nivou, dešava se da i jedno drugo počnemo da gledamo kao problem koji treba rešiti.

Comments