Hot topics

7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Kristen Stewart kao princeza Diana u holivudskoj drami koju sa nestrpljenjem iščekujemo

Kako da održiš kosu zdravom nakon farbanja kod kuće?

Bhujangasana – položaj kobre

Bhudžang asana poboljšava elastičnost vaše kičme, aktivira drugu, treću i petu čakru (u varijanti kada podižete glavu kao da pokušavate da pogledate preko glave) i pomaže kod menstrualnih bolova i išijasa.

Lezite na stomak, malo razmaknutih nogu koje ćete osloniti na vrhove nožnih prstiju. Oduprite se dlanovima postavljenim u širini ramena i nastojte da podignete gornji deo tela, dok vam stomak i karlica ostaju “prilepljeni” za podlogu. Kad postignete maksimalno podizanje, savijte glavu unazad, tako da vam vrat i grudi budu potpuno “otvoreni”, dok lopatice teže da se spoje na leđima. Dišite lagano, nastojeći da opustite deo tela koji ostaje na podu, dok osećate pritisak u leđima, vratu i rukama.

Matsyakrida – položaj delfina

Ovaj položaj vam jača kičmu i ramena, snagu gornjeg dela tela. U isto vreme isteže vam noge i gluteuse, dok aktivira i povezuje korensku i krunsku čakru. Umesto delfina, možete raditi pripremu za stoj na glavi, obe vežbe (i stoj na glavi) donose privremenu zamenu polariteta plus-minus, čime se aktiviraju polarni centri, prvi i sedmi.

Kleknite na prostirku, stavite laktove ispred kolena i podlaktice položite na pod, tako da vam budu oslonac kad podignete zadnjicu uvis. Podižite se uvis, nastojeći da vam stopala ostanu prilepljena za pod, a noge ravne – ne morate se podići pod savršeno oštrim uglom, postignite onaj koji vam je ugodan, a iz maksimalnog položaja, prilikom izdaha, vratite se u početni položaj, sedite na pete i spustite glavu među ruke. Odmorite se par sekundi, a zatim ponovite vežbu i tako desetak puta. Umesto ponavljanja, možete se zadržati u ovom položaju onoliko dugo koliko vam je ugodno, a zatim se jednako dugo odmarajte sa čelom na podu i posle toga se lagano uspravite (da vam se ne bi zavrtelo u glavi).

Naslovna fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Editors choice