U jesen možeš da sumiraš šta si do sada uradila i osmisliš dalje korake

Ukoliko si i ove godine izneverila svoja očekivanja i već u martu (ako ne i pre!) odustala od svojih novogodišnjih odluka za 2019, ovo je odličan period da sumiraš utiske i iskreno sebi kažeš šta je to što si uradila dobro, šta ti uopšte nije trebalo (i to otpustiš), a šta bi definitivno trebalo ozbiljno da shvatiš i praktikuješ. Iskoristi svoje dosadašnje iskustvo da uđeš u sjajnu završnicu godine (uvek se lakše trči kada vidiš cilj!) i dok sat ne otkuca tu najposebniju ponoć ostvariš ono za šta si shvatila da je jako bitno u tvom životu.

Dakle, shvatila si da teretana nije tvoja “šolja čaja”, ali da je zato rano ustajanje nešto što želiš da zadržiš kao novu naviku jer ti prija? Sjajno, kreni odatle i jednostavno skrati taj predugačak spisak odluka koji ti je samo stvarao pritisak, a nije zaista iskreno i 100% radio za tebe.

Podrška je uvek veća u jesen

Možda jeste kliše, ali je činjenica – da bismo ostvarili ono što želimo, makar u jednom trenutku nam je potrebna nečija podrška. Za razliku od leta ili pak zime kada je sezona odmora (letovanja ili zimovanja) i kada ne uspevaš da na jednom mestu okupiš svoje drage ljude, jesen važi za godišnje doba kada se svi vraćamo svojim kućama, ponovo raspoloženi za druženje, ušuškavanje, kuvano vino i trač-partije. A to je upravo ono što ti je potrebno!

Bez obzira na to da li ti je potreban savet, pomoć ili inspiracija, iskoristi jesen da okupiš svoje ljude od poverenja i da zajedno dođete do rešenja. Danas ćete pomoći tebi, sutra nekom drugom i tako u krug. Ne samo da ćeš tako ojačati odnose koje imaš, već ćeš i lakše doći do svog cilja – i eto novog povoda za slavlje i druženje!

jesenje odluke 1 Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

Fotografije: unsplash.com

Ivana

Comments