Što si ti velikodušnija, to je on sebičniji i sve eksplicitniji u svom lošem ponašanju prema tebi. Ovaj apsurd dovodi do okončanja odnosa, kad uvidiš da si stigla do krajnjih granica svojih mogućnosti, a da si postigla sve suprotno od onog što si htela. Koliko god da je njemu potrebna pomoć, nastoj da on bude svestan tvojih potreba i želja, kao i da neke od njih može da ih ispuni – potrebno je da i on tebi bude potreban i da se oseća ispunjeno kao muškarac.

Negativno ponašanje (omalovažavanje)

Obrazac negativnosti u odnosu iskazuje se kroz sitne gestove omalovažavanja partnera – naglašavanja njegove neadekvatnosti, neprimerenosti, nerazumevanja i nedostatka inteligencije otrovnim zadirkivanjem, sarkazmom, prevrtanjem očima, očiglednom rasejanošću i nepažnjom kad on nešto govori i kad nešto traži od tebe.

Možda si na taj način „gazila“ i prethodne partnere, uništavajući im samopouzdanje, ali i svu nežnost i ljubav koju su osećali prema tebi. Pitanje je zašto su ti potrebni neadekvatni partneri, koje možeš da omalovažavaš i ponižavaš svojim ponašanjem i svojom intelektualnom nadmoći? Zašto ti je potrebno da budeš bolja, na način koji te očigledno čini gorom osobom i verovatno najgorom partnerkom?

Gašenje intime (fizičke privlačnosti)

Fizička privlačnost može da oslabi, ali nestaće jedino ako je povezana sa drugim obrascima udaljavanja – kao oblik kažnjavanja partnera zbog ponašanja koje nas ugnjetava, ili posledica prezrenja prema partnerovoj ličnosti. Kad prisustvo partnera postane opeterećujuće i neprijatno, fizička distanca je prva linija odbrane.

Nedostatak fizičke intimnosti povezan je sa nedostatkom emotivne prisnosti i odgurati partnere u afere i konačnu udaljenost sa koje više nema povratka. Seks je glavni „barometar“ odnosa, ali fizičku prisnost odlikuje i grljenje, ljubljenje, milovanje, držanje za ruke i svaki drugi nežan telesni kontakt. Dokle god želiš da zagrliš partnera, da ga dodirneš u prolazu i da se stisneš uz njega, dotle je vaša veza živa i prisnost je moguće probuditi i produbiti.

Pročitajte još i ovo:

Verujete li u prijateljstvo na Fejsbuku? (BLOG)

Znaci da je tvoj prijatelj “fejk”

Razlozi zbog kojih treba da preispitaš šta govoriš prijateljicama o svojoj vezi

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Brankica Milošević

izvor slika: www.instagra.com, www.unsplash.com

Comments