Da, svi znamo da je prvi sastanak ispitivanje terena i odlučivanje da li će ikada doći do drugog sastanka, odnosno, da li sa nekim želimo da se viđamo ili ne. I da treba da budemo odmereni, da ostavimo dobar utisak, da se ne otvaramo previše, da ne žurimo i da damo i sebi i drugoj osobi šansu da se bolje upoznamo na sledećim sastancima. I to uopšte nije teško kad se sastaješ sa nekim ko ti se i ne sviđa baš mnogo. Ali kad osetiš magnetnu privlačnost i kad oboje “kliknete” od prvog susreta, onda možete da prekršite sva pravila za koja ste ikada čuli. Međutim, dejting je praksa savremenih parova i svi žele da se na neki način osiguraju, sačuvaju dostojanstvo, dobiju potvrdu da postupaju pravilno i da su vredni pažnje. Pa, ako ste nesigurni, uznemireni i od svog “tripoznog” raspoloženja gotovo i ne vidite osobu sa kojom se sastajete, onda će vam koristiti da se pridržavate čuvenih pravila, čuvenog prvog sastanka.

Muškarac poziva na dejt

Ako preuzmete inicijativu, uvek ćete biti nesigurni – možda mu se niste ni sviđali, možda ste mu se nametnuli, možda je pristao jer nije imao bolju opciju, ni pametnija posla. Izbegnite anksioznost, tako što ćete jednostavno prepustiti inicijativu muškarcu. Neka vas on pozove na dejt. Ako ne pozove on, pozvaće vas neko drugi.

Obuci se pristojno, našminkaj umereno

I to znaš. Ali za prvi sastanak verovatno apsolutno nemaš šta da obučeš, iskočila ti je bubuljica i treba ti tona pudera da je sakriješ i odjednom imaš dve leve ruke i ni jedna ne može mirno da drži olovku i četkicu. Zato i jeste najbolja preporuka umereno šminkanje – malo rumenila, jedan sloj pudera, sjaj za usne – malo svetlucanja na kapcima zameniće svaku šminku kojom bi mogla da povrediš oko, ili da preteraš, jer si suviše nervozna. Obuci svoju proverenu kombinaciju, nema veze što je nosiš svakog trećeg dana na poslu, on to ne zna.

Comments