Još muške inicijative – on izvodi, on plaća

Trebalo bi da se osećate zbog toga ženstveno i uvaženo, kao dama. U tome i jeste smisao tog džentlmenstva. Osim toga, puno ćete saznati o njemu po izboru mesta na koje vas vodi, po načinu na koji se ophodi prema konobarima i po tome kako plaća. Ciciju ćete prepoznati bez greške, ma kako da se dobro maskirao u gospodina. Oteće mu se neki negodujući komentar o cenama, neće ostaviti napojnicu konobaru (ili će ona biti bedna), zamrznuće mu se faca kad vidi račun. Ili će isticati svoju velikodušnost, da bude siguran da ste primetili kako se on “otvorio” za dejt.

Posle prvog sastanka, čekaš da se on javi

Što je teško, ako ti se baš dopao i jedva čekaš da se ponovo vidite i brineš zašto se već nije javio (možda se ti njemu nisi toliko dopala). A teško je i ako strepiš od tog poziva, jer ne znaš kako da ga kulturno odbiješ (ne želiš da ga povrediš, ili uvrediš), pa se nadaš da se neće ni javiti i da nećeš morati da ga odbijaš, ili smišljaš neuverljive izgovore u nadi da će on shvatiti da nisi zainteresovana. Ali, najpristojnije je i najviše fer, da mu to kažeš odmah posle sastanka – u oba slučaja. Ako ti se sviđa, reci mu da ti je bilo izuzetno prijatno i zabavno i da se nadaš da ćete se uskoro opet videti, a ako vidiš da nema smisla da mu daješ drugu šansu, zahvali mu na druženju i reci da misliš da među vama ne može ništa da se razvije i da je bolje da se više ne viđate.

Fizički kontakt – dodiri, poljupci (seks)

Ako oboje osećate hemiju, teško ćete uspeti da se ne dodirujete. Naći ćete razlog da jedno drugom dodirnete ruku, rame, kosu i uživaćete u tome. Poljubac je tada samo pitanje trenutka, koji on treba da prepozna. Za prvi sastanak ste i sa poljupcem već daleko otišli. Seks treba da čeka do posle trećeg sastanka, kažu stručnjaci.

Osim ako vas je baš briga za dejting pravila i želite da se predate naletu strasti koju osećate.

Izvor fotografija: instagram.com/evgeniavoloshina

Brankica Milošević

Comments