Kad si singl, često čuješ od svojih najbližih neku vrstu osude, nešto što te zaboli i zasmeta ti, ali njihova percepcija je drugačija nego tvoja i oni govore neprijatne stvari iz raznih razloga. Ponekad su ljubomorni na tvoju slobodu, ponekad im odgovara da smatraju da si mizerna, da bi se bolje osećali zbog svojih izbora, ponekad naprosto ne razmišljaju. Evo nekih tipičnih rečenica i razloga zašto ih “srećno” upareni upućuju onima koji su singl.

Nisam te pozvala jer sam mislila da ti neće biti prijatno u okruženju drugih parova

Tvoja prijateljica to stvarno misli, ali suština je u tome da bi možda parovima bilo neprijatno što si ti sama – neprijatno bi ih podsećala na nešto što oni više nemaju, ali lakše je preokrenuti tu pomisao i misliti da bi oni na tebe delovali uznemirujuće. Takođe, sama žena je opasnost u društvu parova, jer muževi moraju da se čuvaju od izazova. Sve je to potpuno glupo. Neko ko ti je blizak, treba da zna da bi se ti snašla u svakom društvu i ne bi trebalo da te posmatra kao singl osobu među parovima. Na tebi je da odabereš da li ćeš doći tamo gde idu samo parovi i tvoje je kako ćeš se osećati zbog toga, a njihovo (tvojih prijatelja) je da te pozovu, da te uključe i da žele da se druže sa tobom.

Volela bih da imam više slobodnog vremena kao ti

Ovo je iskrena reakcija udate prijateljice koja je opterećena porodičnim i supružničkim obavezama i retko pronalazi vreme za sebe. Ona ne misli da si ti dokona i da gubiš vreme, samo ti zavidi na luksuzu da se organizuješ kako ti je zgodno i da sama raspolažeš svojim vremenom.

singl 1 Neprijatne stvari koje ti govore udate prijateljice kad si singl (i zašto to rade)
Comments