Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Imaš priliku da shvatiš šta želiš, a da to nije povezano sa drugom osobom i tiče se samo tebe. Ne moraš ni zbog koga da praviš kompromise i da se prilagođavaš. Sloboda deluje tako da se osećaš dezorijentisano i to je neprijatno – nemaš za šta da se uhvatiš i nemaš opravdanja da ne učiniš stvari koje želiš, a ne usuđuješ se. Jer sad više ne moraš da se suočavaš se njegovim negodovanjem, ili ignorisanjem i nedostatkom podrške.

Kad osećaš intenzivno da ti partner nedostaje i blagonaklona si prema vašem odnosu, sećajući se samo dobrih stvari, nešto u tebi ti govori da si patetična i uplašena i da to što ti nedostaje uopšte nije bolje od ovog što sada imaš. Da li bi se stvarno vratila u vezu u kojoj nisi imala sebe, koja je podrivala tvoje samopouzdanje i samosvest pomišlju da bolje i nije za tebe i da je to sve dokle ćeš dospeti u nekom odnosu?

Učiš da se družiš sa sobom, a tvoji odnosi sa prijateljima i porodicom se produbljuju i intenziviraju – ranije nisi imala vremena ni za sebe, ni za njih. Da li bi se radije vratila u čauru veze, ili bi ipak da ostaneš na slobodi i da vidiš šta će se iščauriti iz tebe.

Pomalo izlaziš iz zone komfora, rizikuješ, zalažeš se, stvari se pokreću, neka vrata se otvaraju i stalno imaš tremu i pitaš se da li si dovoljno dobra i šta ćeš ako ne uspeš – i svesna si da se nikada ne bi usudila da imalo rizikuješ da si ostala u toj vezi (on bi se već postarao da te obeshrabri, makar indirektno).

Učiš da sama sebe utešiš, da se osloniš na sebe, da se suočavaš sa svojim strahovima i mrakovima i shvataš da ti bivši nije bio od pomoći u tome ni dok ste bili zajedno, jedino te je tešila činjenica da imaš partnera, da nisi sama. A sada, kad si sama, to izgleda kao nešto najbolje što je moglo da ti se desi.

Izvor fotografija: instagram.com/aubreebellephotography

Brankica Milošević

Editors choice