rosie huntington whiteley greg williams agent provocateur13 Nepristojna ponuda

Dragi moj muški rode, ovom prilikom želim vam osvetliti jedan deo vašeg ponašanja, na koji možda niste obraćali pažnju. A trebalo je. Ne bih da pametujem i generalizujem, ali ću vam pričati iskreno, iz mog ugla gledanja, a verujem da će se veliki broj devojaka složiti sa mnom. Oduvek ste želeli da malo bolje razumete žene. Možda vam ovo malo pomogne.

Da se pretpostaviti da su vam pri samom vrhu liste najvećih užitaka ispijanje piva sa društvom, gledanje fudbala i seks. Dobro, možda se ne biste svi u potpunosti složili za prve dve aktivnosti, al’ za treću mislim da se možemo složiti da sam pogodila. Kad vam se pije pivo – odete u prodavnicu, kafić, klub. Kad vam se gleda fudbal – upalite TV, odete do ortaka, nađete utakmicu na netu. Problem nastaje kad vam je do ovog trećeg užitka. Očekujete istu jednostavnost u postupku dobijanja željenog kao i u prva dva slučaja. E, tu vam se omakne poneka greška. Hajde da pokušam da vam to slikovito približim.

Zamislite da u džepu uvek sa sobom nosite 100,000 dinara, ali da te pare ne služe vama. One služe isključivo tome da ih date nekoj devojci koja vam se dopadne i sa kojom vam je lepo. Izađete vi jedno veče u klub i posle nekog vremena primetite nešto neobično. Izgleda da sve devojke oko vas znaju da vi imate te pare i svaka želi da joj ih date. Sve vreme nešto čudno gledaju u vaš novčanik i često baš i ne slušaju šta im pričate. E sad, biće tu raznih devojaka. Neke će vam se uneti u lice i pitati da li ste raspoloženi da im poklonite taj novac. Druge će možda biti pristojnije, pozvaće vas da sutra odete na kafu, pa će onda, onako usput, spomenuti da možda ne bi bilo loše da svratite do njih da im ostavite te parice u fioci. Ponekad će vam reći da se samo opustite, uživate u trenutku, ne mislite na sutra. Neke će odustati, pa će potražiti tih 100,000 od nekog drugog, možda baš i od vašeg drugara, što da ne. Vremenom vam ova pažnja više neće biti tako interesantna. Pomislićete da nijednu od njih ne zanima da vas upozna, već samo želi da joj omogućite jedan dobar shopping kojim će se sutra hvaliti drugaricama.

Recite mi sad, da se zaista nađete u ovoj (ne)interesantnoj situaciji, kako biste se osećali? Ne zbog samog procesa davanja 100,000 jer to su u ovoj hipotetičkoj priči obnovljive zalihe. Nije problem u tome. Kako biste se osećali i šta biste pomislili da znate šta je svim tim devojkama u glavi i zbog čega vam prilaze? Da li bi vam takva pažnja laskala? I kojoj devojci mislite da biste na kraju dali pare? Nekoj od gore pomenutih ili devojci koja provodi vreme sa vama jer joj je zanimljivo, pa koliko god trajalo. Devojci koja ni ne zna da imate te pare kod sebe, ili zna, ali ne razmišlja o njima? Ili, u krajnjem slučaju, razmišlja o njima, ali vam ne gleda u novčanik i ne insinuira na tu priču u svakom razgovoru.

Nemojte, molim vas, ovaj moj nespretni pokušaj približavanja priče o seksu povezivati sa sponzorušama, ili sličnim pojavama. Ima i njih, žive bile, svako od vas je valjda naišao na poneku i verujem ja da vam nije bilo prijatno. Ipak, mislim da je ovakvo ponašanje single muškaraca daleko rasprostranjenije i očiglednije. Pritom, ono je i mnogo ličnije i neprijatnije po suprotnu stranu. Pretpostavljam da sve to zavisi od toga u kakvim se krugovima krećete i kakve osobe upoznajete. I naravno, šta sami potencirate. Polugola devojka na splavu će privući nametljive momke, dečko koji na sto u svom separeu izbaci ključeve najnovije marke kola i novčanik pun evra će privući devojku koju upravo to najviše zanima. To je sigurno.

Međutim, za kraj moram podeliti sa vama jednu od brojnih situacija u kojima se mi devojke nađemo i bez provociranja.

Otkazala sam dolazak drugu po drugi put uz izvinjenje, zbog neodložnih obaveza. Usledio je odgovor: ”Nema veze, već ćeš mi se nekako odužiti. A kad kažem ‘već nekako’, znaš mislimo na istu stvar, mala!”

Needless to say, nismo se više čuli.


Maja Baljkas je student Ekonomskog fakulteta, amaterska karaoke pevačica, profesionalni sanjar, obožavalac grupe “Coldplay” i zaljubljenik u večite filozofije u cilju otkrivanja svih tajni kosmosa.

Comments