Jedna od najvećih i najpoznatijih hrvatskih novinarki, specijalistkinja za oblasti zabavnog, mozaičkog i turističkog programa, Nevena Rendeli sa svojom agencijom Prime Time komunikacije, učestvuje u organizaciji predstojećeg Weekend Media Festivala, što je bio povod za naš razgovor.

Nevena Rendeli Nevena Rendeli, Weekend Media Festival: Budite hrabre. Ovo je svijet za nas!
Q

Nevena, vi ste od početka pratili Weekend u raznim oblicima, a od pre dve godine ste deo uspešnog tima koji ove godine obeležava 15 godina održavanja ovog obimnog i zahtevnog događaja. U čemu se ogleda vaša uloga u organizaciji?

A

Uf, kad ovako pročitam da sam od samih početaka uz festival, koji ove godine slavi 15 godina, osjećam se staro. A zapravo sam samo iskusnija. Svašta je Weekend prošao u posljednjih 15 godina, ali je energija i zabava ostala jednaka. U 15 godina bila sam novinarka, sudionica panela, moderatorica panela i sada, u posljednje dvije godine – i u organizaciji. Točnije, voditeljica sam komunikacija festivala. Sve to me je i te kako obogatilo – jer festival mogu sagledati iz različitih perspektiva. Weekend je ona vrsta festivala za koju mi se čini da nikada neće prestati rasti, s godinama smo sve veći i sve prepoznatljiviji kao brend, ne samo u regiji već i mnogo šire.

Moja uloga u organizaciji posljednje dvije godine odnosi se na vođenje komunikacija festivala. Uistinu je veliki posao voditi komunikaciju za ovaj festival – toliko panela, toliko govornika, koordinirati sva priopćenja za medije, intervjue, intervjue na licu mjesta i slično. Veoma mnogo stvari je tu na koje se treba paziti.

Q

Da li je osnivanje agencije, odnosno pokretanje samostalnog biznisa, bio sledeći logičan korak u karijeri, i šta vam je to donelo kako na profesionalnom planu, tako i u pogledu Weekenda?

A

Na profesionalnom planu mi je donijelo početnu neizvjesnost, strah od nepoznatog, no to se kod mene vrlo brzo pretvorilo u moju prednost, zagrizla sam i nisam do dana današnjeg pustila. Tako je to kod mene, uvijek se dajem cijela u projekt. Agenciju sam osnovala nekoliko dana uoči početka lockdowna, kad mi se činilo da sam napravila kardinalnu pogrešku u karijeri, no vrlo brzo se meni u glavi sve iskristaliziralo, a kad imate jasnu viziju i realizacija ideja i projekti se nekako poslože. U pogledu Weekenda, ništa se značajnije nije promijenilo, i dalje aktivno sudjelujem u organizaciji, i tako će i ostati.

Q

Šta smatrate da je najvažnije u timskom, a šta u samostalnom radu?

A

Oduvijek sam bila timska igračica. Ali, nekad mi baš odgovara raditi sama, ili kako bi Jelena Rozga rekla u svojoj pjesmi, biti solo igračica. Za timski rad je najvažnije biti strpljiv, postaviti jasne ciljeve i znati od kojeg člana tima se što može očekivati. Nismo svi jednaki i svaka osoba ima drugačiji sistem rada. Kad radim sama, nedostaje mi drugo mišljenje, jer se nemam s kim posavjetovati. Ali, istodobno mi daje mogućnost da sama provedem ideje koje sam zamislila, točno onako kako sam zamislila.

Q

Kada je u pitanju Weekend, da li postoje programi posebno fokusirani na žene u svetu marketinga, odnosno žene u medijima?

A

Naravno, Weekend je od svojih početaka bio vrlo inkluzivan festival, i uvijek tijekom izrade programa pazimo da postignemo ravnopravnost. To nam je oduvijek bilo vrlo bitno, jer smatramo da se u našoj, ali i svim drugim strukama, glas muškaraca treba čuti glasno točno onoliko koliko se čuje glas žene.

Nevena Rendeli 3 Nevena Rendeli, Weekend Media Festival: Budite hrabre. Ovo je svijet za nas!
Q

Koje to izuzetne žene ove godine gostuju na festivalu i o kojim temama će govoriti?

A

Mnoštvo je žena čiji rad iznimno cijenim, koje oplemenjuju svojim radom. Hrabrih, neustrašivih žena, koje se ne libe dići glas kad je nepravda u pitanju. Tu bih istaknula Ivanu Paradžiković, Milanu Vlaović Kovaček, Vanju Jurić i Aleksandru Dilevsku Simovu. Glas ovih žena se glasno čuje. One će sudjelovati na panelu Vodimo li ponovno bitke naših baka, kojem se iznimno veselim, jer me svaki oblik društvene nepravde rastuži.

Q

Koji su najveći izazovi organizovanja Weekend Media Festivala, a koja najveća zadovoljstva?

A

Odmah ću vam reći, najveće zadovoljstvo je vidjeti tisuće nasmijanih lica kolega iz cijele regije koji su došli provesti nezaboravan vikend u Rovinju. I to je ono što nas napuni pozitivnom energijom, da nam snagu i želju da svake godine dižemo ljestvicu kvaliteta. Izazova ima milijun, svatko tko se našao u organizaciji velikog festivala znat će što to znači. Svašta se događa uoči festivala, stres je velik, ali u jednom trenutku svi oguglamo na probleme koji se događaju i samo počnemo rutinski sve rješavati, baš kao da imamo 15 godina iskustva u nogama.

Q

Zašto je, prema vašem mišljenju, Weekend toliko značajan i šta on predstavlja za marketing mrežu regiona?

A

Weekend je po prvi put okupio cijelu scenu marketingaša, PR-ovaca, novinara, kreativaca, IT-jevca. Ugostili su nas divni Rovinj i naši partneri iz Adris grupe, i omogućili nam da se tih tri dana prepustimo užicima. Značajan je zbog svih mladih koji su se kod nas prvi put susreli sa kolegama iz drugih agencija ili drugih država, zbog svog networkinga koje je omogućio. Ma, jednostavno, da nema Weekenda, medijska scena regije bi bila znatno siromašnija.

Q

Šta biste poručili ženama koje svoju karijeru pokušavaju da ostvare u svetu medija i maketinga?

A

Budite hrabre, ne dajte se ustrašiti, i uvijek se sjetite, ovo je u krajnjem slučaju struka u kojoj mi žene plivamo kao ribe u vodi. Ovo je svijet za nas!

Aleksina Đorđević

Comments