U eri seksualnih trendova i nastojanja da isprobamo sve o čemu se piše i priča, a u nameri da postignemo to zadovoljstvo koje izgleda svi drugi poznaju, osim nas, možda propuštamo ono osnovno. Seks je možda nezadovoljavajući zbog nedostatka hemije i nekompatibilnosti, ali ako već nisi sigurna da je partner taj koji ti ne odgovara, odnosno, ako osećanja i dobra volja postoje, onda treba da se opustiš i – ideš redom.

Predigra

Nikada nemate dovoljno vremena za seks, ili partner nema strpljenja i žuri, a kad već dođe do penetracije, onda odnos prekratko traje, da bi uspela da postigneš orgazam. Probaj sa uvodnim pristupom – neka predigra bude posvećena tebi, uputi partnera u to kakva ti stimulacija najviše prija. Ukoliko njega to suviše uzbuđuje, pa, može i on da svrši, orgazmi se neće potrošiti. A kad se ovako “poigrate” onda nastavak posle malo odmora, može da bude temeljniji i duži.

View this post on Instagram

“I’ve learned that no matter what happens, or how bad it seems today, life does go on, and it will be better tomorrow. I’ve learned that you can tell a lot about a person by the way he/she handles these three things: a rainy day, lost luggage, and tangled Christmas tree lights. I’ve learned that regardless of your relationship with your parents, you’ll miss them when they’re gone from your life. I’ve learned that making a “living” is not the same thing as making a “life.” I’ve learned that life sometimes gives you a second chance. I’ve learned that you shouldn’t go through life with a catcher’s mitt on both hands; you need to be able to throw something back. I’ve learned that whenever I decide something with an open heart, I usually make the right decision. I’ve learned that even when I have pains, I don’t have to be one. I’ve learned that every day you should reach out and touch someone. People love a warm hug, or just a friendly pat on the back. I’ve learned that I still have a lot to learn.” Maya Angelou

A post shared by D R E A M E R S S C L U B (@dreamerssclub) on

Uputstva

Neophodno je da se sporazumevate – rečima. Ne možeš samo čekati da on najzad pogodi, jer on možda i ne zna da ne pogađa, ako mu ništa ne kažeš. Možda misli da si nezainteresovana, neuključena i hladna i da ti nije naročito stalo do seksa, pa gleda da što pre završi, da te ne gnjavi. Ovaj nesporazum u krevetu je tragikomičan – oboje propuštate zadovoljstvo koje biste mogli da imate, kad biste se razumeli. Dakle, uputstva. Prvo razgovor van kreveta, o tome da bi volela da ti u seksu posveti malo više pažnje i da ti treba malo više vremena i o tome šta je to što bi on trebalo da radi, da bi ti pružio to što ti nedostaje. Zatim, uputstva u krevetu. Jasno, kratko “tako je dušo”, “malo nežnije”, “sporo i duboko”… kad jednom progovoriš, snaći ćeš se već oko tih uputstava.

Comments