5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ako imate dovoljno sredstava da sebi priuštite jedno kvalitetnije odelo, a i dalje razmišljate da li da to učinite – nema mesta dilemi. Obavezno ga kupite, jer kvalitetno odelo nikada nije bacanje para ili pogrešna investicija. A evo i na šta da obratite pažnju pri kupovini skupljeg odela.

Pregledajte grudi

Najvažniji deo na krojenom odelu jeste predeo oko grudi koji se ili šije ili lepi. Gledajte da bude sačinjen od prirodnih materijala u kojima može da se diše i u kojima će vam biti udobno. Najbolje je da to bude pamuk.

Pregledajte džepove

Na jeftinijim odelima, džepovi na sakou su u vidu obične kocke. Na skupljim odelima, to su takozvani crown džepovi koji štrče ka spoljašnjosti i pod uglom su koji naginje ka grudima. Zašto je ovo važno? Pa i nije od suštinske važnosti, ali ljudi koji se razumeju u ovakve stvari ovo će primetiti, a takve stvari su nekada važne.

05 290a Ni slučajno ne žalite novac za kvalitetno odelo!

Ispitajte šavove

Ručno šiveni šavovi zaštitni su znak skupljih odela. Ali u današnje vreme, šavovi napravljeni mašinom na kvalitetnijim odelima prihvatljivi su koliko i ručno pravljeni šavovi. Najbolje ćete ih ispitati na kragni i poklopcu džepa.

Ispitajte dugmad

Kada kupujete jeftinije odelo, dobićete plastičnu dugmad. Kada kupujete malo kvalitetnije odelo, prelazite na Korozo dugmad, što su u suštini dugmad izrađena od koštunjavog voća. Ne samo da izgleda bolje od plastične dugmadi, nego je izdržljivije i otpornije na ogrebotine i hemijsko čišćenje. Nećete morati da ga menjate često.

Mens Wear 2012 Fashion Business Suit Custom Made Suit Black Three piece Suit Men In Suits Ni slučajno ne žalite novac za kvalitetno odelo!

Ispitajte materijal

Sada kada ste se apgrejdovali na skuplje odelo, možete sebi da priuštite interesantnije materijale kao što su lan, svila, vuna ili bambus.

Ispitajte unutrašnjost sakoa

Kako se povećava cena, tako se povećava i broj džepova u unutrašnjosti sakoa. Pri kupovini kvalitetnijeg odela, možete računati na četiri ili više unutrašnjih džepova, skrojene za pasoše, olovke, mobilne telefone i slične potrepštine.


Una Hadži – Nikolić

Editors choice