Imam tu uznemirujuću naviku da se vrlo lako vežem za seriju koju gledam, da se poistovećujem sa likovima i u skoro svakoj sceni tražim “nešto više”, neki odgovor, neki znak, neko objašnjenje za situaciju u kojoj se nalazim – tražim širu sliku, kontekst. Da, znam, sve su to pojedinci i specifične situacije koje retko kada imaju zaista neke veze sa mnom kao nekim tamo pojedincem koji gleda tu seriju (koja nekad čak nije ni istinita!) ali zaista verujem da u svemu možeš pronaći ono univerzalno, ono što je svima zajedničko. Uzeću kao primer seriju kojom sam trenutno opseduta – seriju “Genije” koja prikazuje život Alberta Ajnštajna. Da, to je serija o životu jednog od najvećih naučnika svih vremena i definitivno najbriljantnijem umu svih vremena, a opet, sastavni deo svačijeg života je ljubav, zar ne? A jesi li znala samo koliko je Ajnštajn bio strastven ljubavnik i obožavalac žena? (Ko bi rekao, zar ne? Zato, moraš da počneš da gledaš ovu seriju kako bi saznala još mnooogo interesantnih činjenica o njemu koje će te iznenaditi!) On je zavodio, voleo, ženio se i razvodio, u stalnoj potrazi za onom pravom. Pa, zar to ne radi svaki muškarac? Vidiš, u svemu možeš naći ono “generalno”!

Nikada ne razmišljam o budućnosti dolazi previše brzo Najinspirativniji citati Alberta Ajnštajna Borba za istinu je najvažnija borba i treba da prethodi svakoj drugoj! (Najinspirativniji citati Alberta Ajnštajna)

Elem. Osim konstantne potrage za onim iza, volim i da u potpunosti “uđem” u lik koji me toliko fascinira. A nije me sramota da priznam da me je Albert Ajnštajn potpuno fascinirao nakon samo jedne odgledane epizode serije “Genije”! Zato sam, osim svoje nedeljne doze otkrića novih činjenica o ovom fizičaru (serija se prikazuje na kanalu National Geographic svake nedelje u 20.55h), morala da pronađem još nešto što će mi pomoći da shvatim na koji način je njegov mozak funkcionisao, o čemu je razmišljao, šta je voleo, šta nije… A kako to najbolje otkriti? Pa, Ajnštajn će sam reći! Ovo su njegovi najinspirativniji citati koji su me definitivno naveli na razmišljanje!

“Zašto me svi vole, a niko me ne razume?”

Ajnštajn je vrlo dobro razumeo “teret” slave koji je danas i dalje isti i podjednako težak. Ljudi te mogu voleti jer si drugačija, jer si posebna, imaš “nešto” ili nešto mnogo dobro radiš. Ali u suštini, to je samo trenutna fascinacija koju možeš da izgubiš u svakom trenutku, a pravi prijatelji koji su uvek tu za tebe su ono što ostaje, bila slavna ili ne.

“Nemam neke posebne talente, samo sam strastveno radoznao!”

Ako želiš da učiš i napreduješ – ne prestaj da postavljaš pitanja. Samo tako ćeš uspeti u onome što te interesuje i to je jedina tajna zaista uspešnih ljudi. Budi otvorena za nove stvari!

“Nikada ne razmišljam o budućnosti – dolazi suviše brzo!”

Znaš već, život je ono što se dešava dok ti praviš planove… Zato, uživaj u sadašnjosti koliko god to možeš!

Nikada ne razmišljam o budućnosti dolazi previše brzo Najinspirativniji citati Alberta Ajnštajna 4 Borba za istinu je najvažnija borba i treba da prethodi svakoj drugoj! (Najinspirativniji citati Alberta Ajnštajna)
Comments