Nikon danas predstavlja novi AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G, izvanredni osnovni objektiv FX formata koji pomera granice kvaliteta slike.

Uz vrhunski dizajn koji pruža nenadmašno kvalitetne fotografije, ovaj novi i brzi osnovni objektiv je po svojim performansama jedinstven u svojoj klasi.

Koncept dizajna predstavlja omaž legendarnom Nikon objektivu Noct-NIKKOR, a potpuno nova optička konstrukcija omogućava zadivljujuću oštrinu, kontrast i rezoluciju. Zahvaljujući izuzetnoj sposobnosti razrešavanja, izvrsnom zamućenju pozadine i nenadmašnim performansama pri fotografisanju sa širokim otvorom blende, ovo je izuzetan objektiv za one koji žele vrhunske fotografije u uslovima slabog osvetljenja ili objektiv sa istinski posebnim  stilom.

Moderna legenda

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G objedinjuje prednosti čuvenog Nikon objektiva Noct-NIKKOR i današnje fotografisanje visoke rezolucije. Zahvaljujući ujedinjenim naporima tokom razvoja ovog objektiva, dizajneri kompanije Nikon su uspeli da značajno povećaju oštrinu, kontrast i rezoluciju, te da u velikoj meri smanje zamrljani odblesak i omoguće izuzetno meku zamućenu pozadinu. Rezultat je jedinstveni objektiv koji pruža izuzetnu estetsku kontrolu te omogućavajući fotografima da prošire načine kreativnog izražavanja i kreiraju fotografije koje se svojim kvalitetom izdvajaju od ostalih.

AFS 58 1 Nikon otkriva novi dragulj na NIKKOR kruni: AF S NIKKOR 58mm f/1.4G

Uz vrhunski dizajn koji pruža nenadmašno kvalitetne fotografije, ovaj novi i brzi osnovni objektiv je po svojim performansama jedinstven u svojoj klasi.

Crtanje sa osvetljenjem

Sa dizajnom koji zadovoljava čak i najizbirljivije fotografe, izuzetna sposobnost razrešavanja kojom se odlikuje objektiv AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G omogućava da se svaki deo scene verno reprodukuje u vrhunskoj visokoj rezoluciji. Subjekti su jasno prikazani kada se fotografiše pri najširem otvoru blende od f/1,4, a visokokontrastne fotografije udaljenih subjekata i scene u uslovima slabog osvetljenja se mogu dobiti bez nižih otvora blende. Zamrljani odblesci svetala se delotvorno umanjuju u čitavom kadru, pri čemu se tačkasti izvori svetlosti, kao što su svetla grada, reprodukuju kao fino zaobljene tačke, čak i na obodu slike, te dobijate nenadmašne noćne pejzaže. Iako je ovo objektiv velikog otvora blende, periferno smanjenje svetlosti se efikasno kontroliše kako bi se na čitavoj slici zadržala svetlina kada se fotografiše pri maksimalnom otvoru blende, čak i sa fokusom podešenim na beskonačno.

Izvrsno zamućenje pozadine

Zahvaljujući jedinstvenom optičkom dizajnu, fotografije snimljene objektivom AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G odlikuju se izvrsnim zamućenjem pozadine i dodatnim osećajem dubine. Budući da intenzitet zamućenja slike dobija skladne prelaze kako se povećava udaljenost od jasno fokusirane tačke, zamućenje pozadine nema grubih ivica. Osim toga, blaga gradacija zamućenja pozadine od tačke fokusa do pozadine pruža izuzetan osećaj prirodne dubine. Merenjem stepena rezolucije i zamućenja pozadine pojedinačnih ravni slike (između prednjeg plana, fokusa i pozadine) dizajneri kompanije Nikon su postigli savršenu ravnotežu rezolucije i aberacije objektiva, koja dovodi do “trodimenzionalnog“ izgleda nemerljivog MTF krivama. Navedene prednosti važe i za filmove – pri pomeranju fokusa, zamućenje pozadine dobija izuzetno skladne prelaze, što je jedinstvena prednost kada je reč o snimanju atmosferskih scena.

AFS 58 3 Nikon otkriva novi dragulj na NIKKOR kruni: AF S NIKKOR 58mm f/1.4G

Autofokus je precizan, tih i brz, zahvaljujući motoru SWM

Čuveni NIKKOR kvalitet

Sloj nano kristala kompanije Nikon pruža izuzetno visoke antirefleks efekte u čitavom vidljivom svetlosnom opsegu, efikasno smanjujući duh efekat i odbleske, te povećavajući jasnoću i kontrast slika. Tehnika objektiva zasnovana na tri elementa obezbeđuje i optičku jasnoću i smanjenje odblesaka, a prednji element objektiva se nalazi duboko u objektivu omogućavajući efikasno smanjenje odblesaka i duh efekata, čak i u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem. Autofokus je precizan, tih i brz, zahvaljujući motoru SWM (Silent Wave Motor) kompanije Nikon, a kvalitet izrade je pouzdan.

Ovaj objektiv se isporučuje sa posebnim senilom i mekanom torbicom.

Comments