#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Filmski festival “Slobodna zona” ove godine će beogradskoj publici ponuditi prateći program pod nazivom “Noćni razgovori”. Posle večernjih projekcija, sa početkom u 23 sata, u Dvorani Kulturnog centra Beograda odabrani gosti iz zemlje i regiona razgovaraće o filmu, idejama koje on pokreće i problemima na koje ukazuje. Kao festival angažovanog igranog i dokumentarnog filma “Slobodna zona” ispituje učinak političkih pojava i nuspojava u određenim zajednicama, ali istovremeno, i vezu politike i umetničkog izraza. Inspirisan temama četiri filma sa programa festivala, koji imaju za cilj da postave okvire i ponude moguće odgovore na najvažnija pitanja savremenog društva, od problema imigranata u Zapadnoj Evropi, pitanja besplatnog obrazovanja, ispitivanjem mogućnosti dijaloga između Beograda i Prištine do sagledavanja odnosa zla i banalnosti.

Prvo veče, 3. novembra, očekuju nas razgovori inspirisani filmom “Indignados” Tonija Gatlifa. Kojim očima Evropu u krizi vidi ponižena i obespravljena afrička ilegalka? Kakav je odnos evropskih i afričkih indignadosa i da li kriza otvara mogućnost solidarnosti, ili je solidarnost između dva savršeno različita sveta nemoguća? Urednik ove večeri biće Dubravka Ugrešić (spisateljica), a gosti Svetlana Vuković i Svetlana Lukić (Peščanik) i Jelena Vasiljević (Institut za filozofiju i društvenu teoriju).

indignados5 Noćni razgovori novi izraz Slobodne zone!

Film "Indignados" Tonija Gatlifa

“Blokada” Igora Bezinovića, koja prati izliv nezadovoljstva studenata zagrebačkog sveučilišta, u žižu stavlja probleme (visokog) obrazovanja: odnos znanja i moći, znanja i svrhe znanja. Sagledaćemo mesto obrazovanja u postideološkom dobu. Može li znanje da se spase od zahteva tržišta i da li je moć strana znanju? Sagovornici na ovu temu biće Igor Štiks (pisac, Univerzitet u Edinburgu), Aleksandar Stojanović (student filozofije na Beogradskom univerzitetu) i Aleksandar Baucal (Filozofski fakultet u Beogradu).

blokada Group photo students Noćni razgovori novi izraz Slobodne zone!

"Blokada" Igora Bezinovića, koja prati izliv nezadovoljstva studenata zagrebačkog sveučilišta

Treće večeri inspiraciju ćemo tražiti u filmu “Ponovo zajedno” Juna Haukelanda koji iznova okuplja grupu Albanaca i Srba sa Kosova koji su se, kao studenti komunicirajući na engleskom jeziku, prvi put susreli u vreme borbi srpskih snaga i albanske gerile na Kosovu 1999. godine neposredno pre bombardovanja NATO-a. U žučnom razgovoru nijedna od strana, pre deset godina, nije odustajala od stavova sopstvene zajednice. Šta se dogodilo u međuvremenu, osim što su se potpuno promenile spoljašnje okolnosti? Ko je pre deset godina bio žrtva i čija žrtva? Ko je danas žrtva? Koliko su strane spora spremne da čuju “drugog”, a koliko sebe? O tome da li su pojedinci sukobljenih strana spremni na razgovor sa drugom stranom razgovaraće Jun Haukeland (autor filma), Steinar Brin (Nansen dijalog mreža), Faik Ispahiu (Internews Kosova) i Lazar Stojanović (reditelj).

U svom najnovijem ostvarenju nemačka rediteljka Margarete Fon Trota bavi se odlučujućim razdobljem u životu žene koja se smatra jednom od najznačajnijih i najoriginalnijih političkih mislilaca XX veka. “Hana Arent” biće tema poslednje večeri “Noćnih razgovora” u kojoj ćemo pokrenuti pitanje korena banalnosti, kako se ona proizvodi i ko je proizvodi? Gosti razgovora biće: Daša Duhaček (Fakultet političkih nauka), Obrad Savić (Fakultet za medije i komunikaciju) i Đorđe Pavićević (Fakultet političkih nauka).

H.Arendt+M.McCarthy Billard Bar 3 B.Sukowa+J.McTeer c Véronique Kolber Noćni razgovori novi izraz Slobodne zone!

"Hana Arent" biće tema poslednje večeri "Noćnih razgovora"

Urednik i moderator “Noćnih razgovora” je Ivan Milenković, filozof i zamenik glavnog i odgovornog urednika Trećeg programa Radija Beograd.

Editors choice