Lapsus, grimasa i neuračunljivost na klipu ili fotografiji do sada su bili glavni parametri. Ali kako je na sajber nebu sve više internet zvezda, postavljeni su novi kriterijumi. Najnovija net-senzacija, Mali Zedi (Zeddie Little), postao je slavan zbog svoje fotogeničnosti.

Slika17 Nova internet senzacija: Neverovatno fotogeničan dečko

Verovatno je njegov stomatolog trenutno najtraženiji na celom svetu

Zedi je učestvovao u čarlstonskom maratonu sa još 10,000 ljudi kada je fotograf svojim objektivom uhvatio njegov blistavi osmeh. I prošao bi on nezapaženo da pomenuti fotograf nije fotku nazvao “Neverovatno fotogeničan dečko” i okačio je na sajt Flickr. Nakon 1.25 miliona pregleda od 31. marta, nasmejani Zedi sada ima i fan stranicu na Facebooku.

Žene su pomahnitale – žele da ga upoznaju, da znaju da li je slobodan i da uživo uživaju u njegovom osmehu.

Novinari su već uspeli da razgovaraju sa njegovim ocem, koji je otkrio da je, na žalost svih zainteresovanih, Mali Zedi zauzet – u vezi je već pet godina. Javnost je od “ćaće” saznala još dosta toga: nova zvezda ima 25 godina, zanima ga PR, zna da kuva, rodom je iz Južne Karoline, ali sada sa devojkom živi u Njujorku i završio je koledž.

Za samo pet dana fan stranica na Facebooku dobila je preko 18,000 fanova. Pretpostavljamo, većina su žene.

“Ovo je totalno neočekivano i slava se jednostavno dogodila – izgleda da je bio na pravom mestu u pravo vreme sa pravim osmehom”, izjavio je Zedi senior i dodao: “Moj sin se nikada nije bavio modelingom. Nadam se da će sada imati lakši proboj u PR svetu.”

Slika25 Nova internet senzacija: Neverovatno fotogeničan dečko

Zedi je svuda oko nas. Na svakom maratonu proganjaju nas njegovi zubi

Hm, i borba za posao je počela! Ako se do sada njegove reference i diploma nisu izborile za posao, možda to učini osmeh.

Već se uveliko prave meme sa njegovim likom. Dodaju se rečenice kao što su: “Ide u džoging i ceo grad ga prati” ili “Čovek koji se smeši svima… uvek”.

A novinari kao novinari, pa još i američki. Jurišaju na svakoga ko je imao neki kontakt sa Malim Zedijem – porazgovarali su i sa vlasnikom restorana u kom je dotični radio.

Prognoziram da će cela ova fama vrhunac dostići u okviru reklame za neku pastu za zube ili neki mobilni operater. Podrazumeva se pojavljivanje u “Saut Parku” (South Park). Zedijev osmeh podigao je puno prašine i zainteresovao mnogo žena. A kada njegovi zubi počnu da bodu oči sa bilborda i dosade celom svetu, naći će se neki drugi lik, sa novim skrivenim talentom.


Martina Anđelković pola dana živi stvaran život, a pola provodi na društvenim mrežama. Autorka i voditeljka fiktivnog kulinarskog show-a, fejk plavuša i deda Pajina unuka.

Comments