Sa potpuno novom Corsom, Opel je na tržište Srbije doveo urbani, šik, automobil koji stvara sve veće mogućnosti u modno-nadahnutom B segmentu. Sve prednosti Opel Corse Opel je predstavio domaćoj publici na ekskluzivnoj promociji u Beogradskom lokalu Promenada. “Prefinjena, elegantna i uzbudljiva za vožnju, nova Corsa odiše luksuzom skupocenog automobila. Vrhunski materijali i karakteristike čine njenu unutrašnjost daleko najboljom u klasi.”, zvanicama se obratio poznati voditelj Ognjen Amidžić.

Na binu su potom došli predstavnici Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Dragan Milutinović i Vladan Slavković, koji su direktoru Opela Draganu Nenadoviću uručili laskavo priznanje za automobil godine u Srbiji. “Ovo je treća Corsa koja dobija tutulu automobila godine u Srbiji, što je još jedan od dokaza da govorimo o impresivnom automobilu.”, izjavio je Dragan Milutinović i dodao da je Corsa i u mnogim zemljama u okruženja osvojila tutulu automobila godine kao i Auto Best nagradu u Evropi. “Nova Corsa svakako je zaslužila titulu auta godine jer je jedan od najpopularnjih novih malih automobila na tržištu, pristupačna prosečno platežnom kupcu u Srbiji, tehnički vrlo napredna, sa dugogodišnjom dobrom reputacijom u Evropi.”, nadovezao se Vladan Slavković.

Dragan Nenadovic Corsa i statueta Automobila godine  Nova Opel Corsa stigla u Srbiju

Moderna, peta generacija Corse nudi novi izgled i novo iskustvo u vožnji, uz novu šasiju i optimizovano upravljanje, kombinujući umetnost nemačkog inženjeringa i emocionalnog dizajna, vrhunsku digitalnu povezanost i odličan odnos cene i performansi. Nova generacija benzinskih i suštinski izmenjenih turbo dizel motora obezbeđuje novi nivo udobnosti, vrhunske performanse i nisku potrošnju goriva.

Opel Corsa je potvrđena kao dugogodišnji najbolje prodavani model: kroz četiri generacije modela u periodu od 32 godine, 12,6 miliona jedinica prodato je širom Evrope. Ona je uvek bila veoma hvaljena, posebno zbog svog privlačnog izgleda i efikasne upotrebu prostora u okviru svojih kompaktnih dimenzija”, izjavio je generalni direktor Opela Dragan Nenadović. “Ubeđen sam da će nova, peta generacija, sa svojim novim nivoom udobnosti, modernim sistemima za pomoć vozaču i info-zabavnim sistemom nastaviti uspeh ovog modela. Sa petom generacijom modela Corsa želeli smo da ponudimo novo iskustvo u vožnji u ovoj klasi vozila po pitanju zadovoljstva, udobnosti i bezbednosti. Zbog toga naš najprodavaniji model dolazi na tržište sa toliko novih tehnologija”.

Pritiskom na dugme, Gradski režim upravljanja, dostupan u standardnoj verziji sem ako je izabrana Opel Eye prednja kamera, povećava moć električnog servo upravljača pri manjim brzinama, što je posebno korisno pri manevrisanju u urbanim područjima sa gustim saobraćajem. Podrška pri pokretanju uzbrdo je takođe dostupna u standardnoj verziji. Ona vrši funkciju kočenja u trajanju od oko dve sekunde. Ovo sprečava kretanje unazad kada se vozilo kreće uzbrdo.

Nova Corsa uvodi niz sistema za pomoć vozaču, od kojih su mnogi bez premca u svojoj klasi. Napredna pomoć pri parkiranju nalazi parking mesta i automatski parkira vozilo, a da vozač ne mora da dodiruje upravljač. Ovaj ultrasonični sistem zasnovan na senzorima meri pogodna paralelna ili upravna parking mesta, računa putanju vozila i automatski parkira Corsu. Napredna pomoć pri parkiranju uvek dolazi sa Praćenjem bočnog mrtvog ugla, koje takođe koristi ultra-zvučne senzore da upozori vozača o neposrednom sudaru pri prestrojavanju. Senzori imaju domet od tri metra sa leve i desne strane vozila i mogu da opaze objekte ili druga vozila u mrtvom uglu vozača. Svaki put kada vozilo dođe u domet senzora, LED sijalica zasvetli u odgovarajućem bočnom retrovizoru. Druga generacija Opel Eye prednje kamere, sa Čitačem saobraćajnih znakova, Upozorenjem za napuštanje trake, Pomoći kod dugih svetala, Indikatorom odstojanja i Upozorenja na mogućnost čeonog sudara, još više poboljšavaju bezbednost u vožnji. Kako bi se još više povećala bezbednost, nova generacija Corse može se opremiti Bi-Xenon sistemomsvetala koji uključuje svetlo za krivine.

Loving Corsa 2 Nova Opel Corsa stigla u Srbiju

Nakon kratkog predstavljanja zvezde večeri, usledila je revija LovingCorsa, brenda INES Atelier, koja je kao i sama Corsa zadivila sve zvanice. Kreatorka Ines Janković pronašla je inspiraciju za modele u nesvakidašnjem koloritu i napredim performansama nove Corse. Kolekcija LovingCorsa namenjena je sofisticiranoj ženi visokih zahteva, baš kao i sama Corsa. Studirane forme, ženstvene konture, kvalitetni materijali, uz dodir vanvremenskog glamura, jesu sama srž kolekcije.

Ines Jankovic Nova Opel Corsa stigla u Srbiju

Među brojnim zvanicama bili su ljudi iz različitih sfera javnog života Srbije. Uz prisustvo brojnih gostiju, novinara, Opelovih partnera, promocija se nastavila uz muzički izbor DJ Munje do kasno u noć.

Comments