Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Nova Opel Corsa stigla u Srbiju

Nova Opel Corsa stigla u Srbiju

1/2

Sa potpuno novom Corsom, Opel je na tržište Srbije doveo urbani, šik, automobil koji stvara sve veće mogućnosti u modno-nadahnutom B segmentu. Sve prednosti Opel Corse Opel je predstavio domaćoj publici na ekskluzivnoj promociji u Beogradskom lokalu Promenada. “Prefinjena, elegantna i uzbudljiva za vožnju, nova Corsa odiše luksuzom skupocenog automobila. Vrhunski materijali i karakteristike čine njenu unutrašnjost daleko najboljom u klasi.”, zvanicama se obratio poznati voditelj Ognjen Amidžić.

Na binu su potom došli predstavnici Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Dragan Milutinović i Vladan Slavković, koji su direktoru Opela Draganu Nenadoviću uručili laskavo priznanje za automobil godine u Srbiji. “Ovo je treća Corsa koja dobija tutulu automobila godine u Srbiji, što je još jedan od dokaza da govorimo o impresivnom automobilu.”, izjavio je Dragan Milutinović i dodao da je Corsa i u mnogim zemljama u okruženja osvojila tutulu automobila godine kao i Auto Best nagradu u Evropi. “Nova Corsa svakako je zaslužila titulu auta godine jer je jedan od najpopularnjih novih malih automobila na tržištu, pristupačna prosečno platežnom kupcu u Srbiji, tehnički vrlo napredna, sa dugogodišnjom dobrom reputacijom u Evropi.”, nadovezao se Vladan Slavković.

Dragan Nenadovic Corsa i statueta Automobila godine  Nova Opel Corsa stigla u Srbiju

Moderna, peta generacija Corse nudi novi izgled i novo iskustvo u vožnji, uz novu šasiju i optimizovano upravljanje, kombinujući umetnost nemačkog inženjeringa i emocionalnog dizajna, vrhunsku digitalnu povezanost i odličan odnos cene i performansi. Nova generacija benzinskih i suštinski izmenjenih turbo dizel motora obezbeđuje novi nivo udobnosti, vrhunske performanse i nisku potrošnju goriva.

Opel Corsa je potvrđena kao dugogodišnji najbolje prodavani model: kroz četiri generacije modela u periodu od 32 godine, 12,6 miliona jedinica prodato je širom Evrope. Ona je uvek bila veoma hvaljena, posebno zbog svog privlačnog izgleda i efikasne upotrebu prostora u okviru svojih kompaktnih dimenzija”, izjavio je generalni direktor Opela Dragan Nenadović. “Ubeđen sam da će nova, peta generacija, sa svojim novim nivoom udobnosti, modernim sistemima za pomoć vozaču i info-zabavnim sistemom nastaviti uspeh ovog modela. Sa petom generacijom modela Corsa želeli smo da ponudimo novo iskustvo u vožnji u ovoj klasi vozila po pitanju zadovoljstva, udobnosti i bezbednosti. Zbog toga naš najprodavaniji model dolazi na tržište sa toliko novih tehnologija”.

Pritiskom na dugme, Gradski režim upravljanja, dostupan u standardnoj verziji sem ako je izabrana Opel Eye prednja kamera, povećava moć električnog servo upravljača pri manjim brzinama, što je posebno korisno pri manevrisanju u urbanim područjima sa gustim saobraćajem. Podrška pri pokretanju uzbrdo je takođe dostupna u standardnoj verziji. Ona vrši funkciju kočenja u trajanju od oko dve sekunde. Ovo sprečava kretanje unazad kada se vozilo kreće uzbrdo.

Nova Corsa uvodi niz sistema za pomoć vozaču, od kojih su mnogi bez premca u svojoj klasi. Napredna pomoć pri parkiranju nalazi parking mesta i automatski parkira vozilo, a da vozač ne mora da dodiruje upravljač. Ovaj ultrasonični sistem zasnovan na senzorima meri pogodna paralelna ili upravna parking mesta, računa putanju vozila i automatski parkira Corsu. Napredna pomoć pri parkiranju uvek dolazi sa Praćenjem bočnog mrtvog ugla, koje takođe koristi ultra-zvučne senzore da upozori vozača o neposrednom sudaru pri prestrojavanju. Senzori imaju domet od tri metra sa leve i desne strane vozila i mogu da opaze objekte ili druga vozila u mrtvom uglu vozača. Svaki put kada vozilo dođe u domet senzora, LED sijalica zasvetli u odgovarajućem bočnom retrovizoru. Druga generacija Opel Eye prednje kamere, sa Čitačem saobraćajnih znakova, Upozorenjem za napuštanje trake, Pomoći kod dugih svetala, Indikatorom odstojanja i Upozorenja na mogućnost čeonog sudara, još više poboljšavaju bezbednost u vožnji. Kako bi se još više povećala bezbednost, nova generacija Corse može se opremiti Bi-Xenon sistemomsvetala koji uključuje svetlo za krivine.

Loving Corsa 2 Nova Opel Corsa stigla u Srbiju

Nakon kratkog predstavljanja zvezde večeri, usledila je revija LovingCorsa, brenda INES Atelier, koja je kao i sama Corsa zadivila sve zvanice. Kreatorka Ines Janković pronašla je inspiraciju za modele u nesvakidašnjem koloritu i napredim performansama nove Corse. Kolekcija LovingCorsa namenjena je sofisticiranoj ženi visokih zahteva, baš kao i sama Corsa. Studirane forme, ženstvene konture, kvalitetni materijali, uz dodir vanvremenskog glamura, jesu sama srž kolekcije.

Ines Jankovic Nova Opel Corsa stigla u Srbiju

Među brojnim zvanicama bili su ljudi iz različitih sfera javnog života Srbije. Uz prisustvo brojnih gostiju, novinara, Opelovih partnera, promocija se nastavila uz muzički izbor DJ Munje do kasno u noć.

Editors choice