Da li ste spremni da vidite i čujete koji su to novi muzički albumi u 2023?! Možda nam 2022. godina nije bila svima sjajna, ali je jedno sigurno – dobili smo pregršt neverovatnih albuma koje smo mogli da slušamo kako bismo pobegli od realnosti… Na svu sreću, izgleda da će albumi koje možemo da očekujemo ove godine biti podjednako dobri, ako ne i bolji (barem se nadamo). Makar ćemo imati mnoštvo nove muzike koju možemo da slušamo dok se vozimo, opuštamo, đuskamo u stanu ili idemo na posao ili predavanja.

Novi muzički albumi u 2023. godini – naših 8 favorita

Očekuju nas zaista fenomenalne stvari – od povratka legendarnog benda Paramore, preko dizanja Iggy Popa iz pepela, pa sve do Shanie Twain, Green Daya, pa čak i novog albuma Lane Del Rey! Verujemo da su vas samo ova imena dovoljno iznenadila. Pripremite svoje zvučnike i slušalice, jer vas očekuje prava eksplozija žanrova!

Iggy Pop, Every Loser – 6. januar

Za početak, veliki prasak. Iggyju su rekli kad ćeš u penziju, a on je odgovorio sa “šta je to?”. Barem tako deluje… Iggy možda ima 75 godina, ali izgleda da neće da uspori sa radom, niti da nestane sa scene još neko vreme. Štaviše, za početak godine je pripremio savršeni poklon – album pod imenom Every Loser. Producent albuma je Andrew Watt, za Gold Tooth Records, a sadrži klasični “električni” zvuk ove muzičke legende.

Sam Smith, Gloria – 27. januar

Da li ste spremni za povratak Sama Smitha, jer on ulazi u novu eru! Nakon što je “tizovao” svoje fanove sa Unholy, Smith se priprema za izdavanje svog novog albuma. Jedva čekamo da čujemo šta je pripremio za sve nas!

Pročitajte i ovo: Demi Lovato je objavila novi album “Holy Fvck”, a jedna pesma je izazvala posebnu reakciju

Green Day, Nimrod: 25th Anniversary Edition – 27. januar

Možda niste očekivali, ali Green Day se vraća! Neprevaziđeni rok bend se vraća svojim korenima sa “prepakovanim” hit albumom Nimrod, kako bi proslavio njegovu 25-ogodišnjicu. Prema određenim izvorima, ovo izdanje sadržaće originalne demo snimke, ekskluzivne snimke sa live nastupa, i mnogo, mnogo drugih iznenađenja.

Paramore, This is Why – 10. februar

Nakon petogodišnje pauze, Paramore se 2022. vratio svojim prvim singlom This is Why. Sada nas, u 2023. očekuje veliki povratak benda koji je nekada vladao muzičkom scenom sa novim albumom i propratnom turnejom. Album “This is Why” imaće pank-rok zvuk koji svi dobro znamo i volimo, i sa kojim su mnogi od nas odrasli.

Lana Del Rey, Did You Know There’s a Tunnel Under Ocean Blvd – 10. mart

Ako neko ume da daje neobične naslove svojim pesmama i albumima, to je onda Lana Del Rey. Ipak, ne možemo da ne iskažemo uzbuđenost zbog njenog novog albuma, i nadamo se da neće biti razočarenje kao neki od prošlih (nemojte da nas mrzite, tako je kako je…). Štaviše, deluje kao da će novi album biti nastavak njenih klasika, ako ćemo suditi po istoimenom singlu koji je izdala pre koji mesec.

Metallica, 72 reasons – 14. april

Metallica se vratila, i njihova nova muzika je dokaz da je heavy metal živ i zdrav kao žanr. Na proleće, kultni bend će nas obradovati svojim novim albumom, ali kako bi nas pripremili, izbacili su novu pesmu pod nazivom Lux Æterna. Električni zvuk ove pesme nas u velikoj meri podseća na zvuk koji je ovu grupu učinio slavnom.

Caroline Polacheck, Desire, I want to Turn Into You – 14. februar

Caroline je odlučila da svoj specifični pop vokal testira u novom, četvrtom albumu, koji možemo očekivati ovog februara. Kao što i sam naziv nalaže, novi album govoriće o ljudskoj požudi i povezivanju. Kako biste uhvatili ideju njenog zvuka, predlažemo da poslušate njen najnoviji EP, pod nazivom Welcome To My Island.

Shania Twain, Queen of Me – 3. februar

Vreme je da obeležite svoje kalendare, jer nam se ikonična Shania Twain ponovo vraća na muzičku scenu. Fanovi kantri muzike u februaru mogu da očekuju novi, šesti po redu album. Pevačica je objasnila i koncept iza albuma na svom Instagramu, gde je napisala kako se u poslednje vreme oseća veoma prijatno u svojoj koži, i da će se album u potpunosti osvrnuti na to. Ona želi da prenese jasnu poruku da, pre svega kao žena, uvek treba da se setite moći koja se nalazi u vama.

Pročitajte i ovo: 6 novih albuma koje treba da poslušate ove jeseni

Naslovna fotografija: instagram.com/carolineplz

Nenad Grubanoski

Comments