ZOI KRAVIC (ZOE KRAVITZ)

Zoe Kravitz Novi talas holivudskih glumaca

Ova mlada dama već je imala jak start za uspešnu karijeru: ćerka je Lenija Kravica (Lenny Kravitz) i Lise Bone (Lisa Bonet), i definitivno pokazuje talenat koji to opravdava. Imali smo priliku da je gledamo u nekim većim projektima, jer očigledno nije uzalud trošila vreme. Sam početak doživela je malom ulogom u filmu “Bez rezervacije“ (“No reservations“), da bismo je kasnije gledali u filmovima “Hrabar” (“The Brave One“) i “Najveći” (“The Greatest“). Ove godine imaćemo zadovoljstvo da je gledamo u više ostvarenja sedme umetnosti, počev od filma “To je smešna priča” (“It’s Kind of a Funny Story“), preko sporedne uloge u filmu “X MEN: Prva klasa” (“X-Men: First Class“), do pojavljivanja u filmu “Pobesneli Max: Put besa” (“Mad Max: Fury Road“).

EŠLI GRIN (ASHLEY GREENE)

Ashley Greene Novi talas holivudskih glumaca

Kao i dosta drugih novih imena na filmskoj sceni, Ešli je veću popularnost stekla ulogom u “Sumrak” (“Twilight“) franšizi. Pored toga što ćemo je u ovoj godini gledati u nastavku “Praskozorje“ (“Breaking Dawn“), nećemo propustiti ni druga dva njena filma – “Skateland”, dramu smeštenu u osamdesete, i “The Apparition”, novi horor producenta Džoela Silvera (Joel Silver). Lepota i talenat često idu zajedno u ovoj industriji, tako da slobodno možemo, kao njen lik Alis, predvideti da ćemo Ešli u budućnosti gledati u još mnogo filmskih ostvarenja.

KRIS HEMSVORT (CHRIS HEMSWORTH)

CHRIS HEMSWORTH Novi talas holivudskih glumaca

Nemojte nam reći da još niste videli film “Tor“ (“Thor“), koji se dve nedelje nalazio na vrhu Box Office liste? Ukoliko već sada niste proverili kada se daje u vama najbližem bioskopu, odmah to učinite. Film ima sjajnu priču, a u njemu glumi i ovaj australijski dečko, koji će uskoro morati da unajmi ozbiljno obezbeđenje. S obzirom na to da su slični filmovi sa superherojima izrodili zvezde kao što su Robert Dauni Džunior (Robert Downey Jr.), Kristijan Bejl (Christian Bale) i Brendon Rut (Brandon Routh), možemo da zamislimo šta će film doneti Krisu – veliku popularnost i mnogo novih projekata. S obzirom na njegov talenat i izgled – mi se ne žalimo.

ENDRU GARFILD (ANDREW GARFIELD)

ANDREW GARFIELD Novi talas holivudskih glumaca

Ovaj Britanac verovatno će biti na vrhuncu slave u 2012, jer igra novog Spajdermena, koji nas očekuje sledeće godine; ali ni 2011. neće biti loša za njega. Velika zainteresovanost za njega vlada od filma “Socijalna mreža” (“The Social Network“), jednog od najvećih favorita za Oskara ove godine, a takođe je impresionirao i kritiku svojom glumom u filmu “Nikada me ne puštaj” (“Never Let Me Go“). Gotovo smo sigurni da ćete ga teško promašiti, jer ćete njegovo lice videti posvuda – na naslovnicama časopisa, sajtovima i pozadinama kompjutera.

DŽENIFER LORENS (JENNIFER LAWRENCE)

JENNIFER LAWRENCE Novi talas holivudskih glumaca

Probila je led prošle godine interesantnom glumom u nagrađivanom filmu “Zima do kostiju” (“Winter’s Bone“). Od tada, Lorensova se izborila za ulogu Mistik, mutantkinje plave kože, koju je prethodno igrala Rebeka Romijn (Rebecca Romijn) u filmovima “X-Men”, a koju ona igra u filmu “X-Men: Prva klasa”. Film se ove nedelje našao na vrhu Box Office liste i sigurno će tamo ostati bar još jednu nedelju. Inače, pored ove, Lorens je imala ulogu i u povratničkom filmu Mela Gibsona (Mel Gibson), “Dabar” (“The Beaver“).

LILI KOLINS (LILLY COLLINS)

LILY COLLINS Novi talas holivudskih glumaca

Britanska glumica Lili Kolins ime je koje ćemo često sretati ove godine. Pored uloge u filmu “Sveštenik” (“Priest“), gledaćemo je kako se ljubi sa zgodnim Tejlorom Lautnerom (Taylor Lautner) u predstojećem filmu “Abduction”. Ovo je najveća Lilina uloga do sada, iako smo je videli u filmovima “Mrtav ugao” (“The Blind Side“) i seriji “90210”. I da ne zaboravimo, glumiće Juliju u rimejku filma “Romeo i Julija”. Nemojte reći da vas nismo upozorili na česta pojavljivanja ove glumice.

ALEKS PETIFER (ALEX PETTYFER)

ALEX PETTYFER Novi talas holivudskih glumaca

Ova lista prepuna je Britanaca, a jedan od njih jeste i naš sledeći glumac. Aleksa Petifera mogli ste videti u naučnofantastičnom filmu “Ja sam broj četiri” (“I Am Number Four“). Uskoro ćemo ga gledati i u odloženom filmu “Beastly”. Kao što je slučaj sa Robertom Patinsonom (Robert Pattinson) i Tejlorom Lautnerom, slava Petifera započeta je filmom zasnovanom na bestseleru. I kao njih dvojicu, u narednih par godina teško da će ga smatrati ozbiljnim glumcem. Posebno ako se film “I Am Number Four” pretvori  u ogromnu franšizu, što će se verovatno dogoditi. Ali popularnost će pobediti nezaposlenost, kao i svaki put, zar ne?

DAJANA EJGRON (DIANNA AGRON)

DIANNA AGRON Novi talas holivudskih glumaca

Jedna od Foxovih lepotica iz serije “Glee”, multitalentovana Dajana Ejgron, koristi popularnost koju je stekla u muzičko-komičnoj seriji i ne plaši se da sama zgrabi veliki ekran. Ona je među poslednjima razmatrana za ulogu u filmu “Spajdermen”, ali to nije ništa u poređenju sa ulogama u filmovima “Burleska” (“Burlesque“) i “I Am Number Four “, čiji su producenti požurili da zgrabe njen potpis. Mislimo da znamo ko će prvi napustiti “Glee”, i koga ćemo sigurno tek gledati na velikom ekranu.


Nemanja Kutlešić je zavisnik od novina, magazina i tehnologije. Budući je stanovnik Njujorka, a da ne baca novac na domaće i strane časopise, više bi putovao. Obožava miris mora, jagode sa šlagom i “Vanity Fair”.

Comments