U savremenom svetu u svakoj oblasti života postoje trendovi, pa ako hoćete da budete moderni, morate i u krevetu da idete u korak s vremenom. Osim što je ovaj “novi” trend lansirao neko ko se dosetio da drevne tantričke tehnike mogu da budu veoma in. Dobro, moda se vraća, kažu, ali tantrički seks nikada nije bio moderan, pa tako nije mogao ni da izađe iz mode, a ni da se vrati. Uvek je bio privilegija posvećenih i disciplinovanih.

Svet se stalno menja, odnosno, ljudi dolaze i odlaze i sada trendove diktiraju neki vrlo mladi, koji iznova otkrivaju sve ono što zapadna kultura stalno iznova otkriva u drevnim istočnjačkim duhovnim znanjima i praksama. U potrošačkom duhu koji nema vremena da ulaže godine i godine u nekakva posvećivanja i discipline, iz drevnih znanja i tehnika se uzimaju atraktivni delovi i plasiraju se kao trendovi. Možda će, parče, po parče, prilagođena našem površnom shvatanju i praksi (da ne kažem izobličena) ideja telesne oduhovljenosti jednom sastaviti slagalicu i u našim umovima i omogućiti nam da dopremo do neke suštine, umesto što stalno ostajemo na površini.

Za sada, umesto da govorimo o otkrivanju sebe, o duhovnoj i telesnoj osvešćenosti, o oduhovljenju telesnosti, o seksu kao vrhunskom činu spajanja bića, o energetskim tokovima i povezivanju, usredsredićemo se na genitalije – jer generalno shvatamo da se seks odvija u tom predelu, iako se polomismo tvrdeći kako sve dolazi iz glave.

I tako dolazimo do novog seksualnog trenda – ne znam kako vama, ali meni to zvuči apsolutno idiotski – koji osim kliničkog engleskog labia kiss, ima i vrlo poetično francusko ime pompoir, a zna se da su Francuzi doktori za sve suptilne perverzije i senzualno uživanje.

Comments