Ako ste mislili da je rano da razmišljate o Novoj godini, Božiću i čitavoj prazničnoj atmosferi, grdno ste se prevarili. Uskoro će nam kalendari biti ispunjeni brojnim porodičnim ručkovima, večerama, okupljanjima i žurkama, a izazov pronalaska novog odevnog komada za ovakve prilike nikad nije stresniji nego u tim situacijama.

Kako bismo vam barem malo olakšali, izdvojili smo listu od nekolko pravila u vezi sa oblačenjem u toku praznika, kako bismo vam planiranje autfita učinili znatno manje stresnim. Na taj način se možete fokusirati na ono što je zapravo važno – da pronađete savršeni poklon za svoju omiljenu osobu.

Polako se uhodajte u praznični duh

Iako u toku hladnih dana većina ljudi naginje ka neutralnoj paleti boja, preporučujemo vam da razmislite o dodavanju onih koje će služiti kao akcenat, na primer, srebrne ili crvene, kako biste ušli u pravi praznični duh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Chen (@yulia.ch)

Dakle, to uopšte ne mora da bude čitav komad odeće koji će vrištati “ja sam došla” kad se pojavite na određenom mestu, već ove boje možete uneti u vidu torbe ili cipela, pa čak i nakita. Sa vedrije strane, ovo je jedino doba godine kada ćete moći da opravdate nošenje “ružnih” novogodišnjih džempera, a da vas niko popreko ne pogleda.

Pročitajte i ovo: Sweater Weather Tips: Evo kako da vodite računa o svom džemperu, tako da uvek izgleda kao nov

Praznici nisu vreme za veoma seksi izgled

Složićete se da vaša poslovna praznična žurka ili porodični ručak kod bake nisu adekvatno mesto za veoma izraženi dekolte i mikro i mini-suknje. Sačuvajte ove hot komade za novogodišnje veče, kad ćete biti sa prijateljima, ili za dejt sa partnerom. Umesto toga, prigrlite udobniji stil u kome će vam biti toplo, i u kome ćete se osećati veoma udobno.

Uprkos svemu, vreme je za glamur

Kada ćete nositi pliš, perje i šljokice ako ne za Novu godinu, zar ne?! Kako biste praznične luksuzne komade učinili prikladnim za nošenje u toku dana, pokušajte da ih izbalansirate sa kežual komadima. Konkretno mislimo na bele majice, košulje na dugmiće, minimalističke patike i farmerke. Kada idete u noćni izlazak, samo ih zamenite za štikle, tartan ili drugi ukrasni komad, i dobićete pravi praznični izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allie George (@alliecgeorge)

Komfor je spas

Znate i sami da sezona praznika označava brojne skupove sa gozbama, da ih baš tako nazovemo, tako da je zagarantovano da ćete biti mnogo srećniji ako izaberete odeću koja je, pre svega, udobna i koja će vas pripremiti za rečenicu “uzmi još malo, nisi ništa pojela”. Na taj način ćete biti prisutni u trenutku i uživati sa svojim najbližima, a da ne razmišljate o tome kako vas nešto steže ili žulja.

Kad niste sigurni – crno od glave do pete

Nije važno da li više volite da nosite malu crnu haljinu, odelo ili udoban džemper i vintage pantalone, nošenje crne nikada ne može da bude pogrešno. To je najbolji način da izgledate šik i elegantno. Još bolje, crna može služiti kao savršena baza za dodavanje aksesoara, šarenih torbi ili cipela. Radi dodatne elegancije, možete dodati bele perle kao ukras ili ručni sat – na vama je da odlučite.

Pročitajte i ovo: Modne kombinacije poznatih koje morate rekreirati ove jeseni

Naslovna fotografija: instagram.com/chantal.pe

Nenad Grubanoski

Comments