Hot topics

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

5 saveta kako da oporaviš kosu i učiniš je zanosnom ovog leta

2/3

Lav

Naučite da prihvatite konstruktivnu kritiku.

Neki tvrde da je svaka kritika negativna, ali odrasli ljudi moraju da se suočavaju sa kritikom svog rada od strane autoriteta i stručnjaka, među koje se i sami ubrajate. Ne mogu svi da vam se dive i da vam povlađuju, neko mora i da vas otrezni, a samim tim navede da napredujete i razvijate se, naročito u profesionalnom smislu. Dakle, kad se suočite sa kritikom, ne branite se, nego budite zahvalni onome ko vam ukazuje na slabosti i propuste i ujedno na mogućnost da saznate više i radite bolje.

Devica

Naučite da primate komplimente, kojih će biti mnogo.

Vi ste više strogi nego skromni, a samokritičnost vas sprečava da iskreno uživate u komplimentima i pohvalama koje dobijate. Spustite malo taj nivo arogancije – za vas je normalno, očekivano i podrazumevano da ste u svemu super, vi sebi postavljate visoke ciljeve i zato dozvolite sebi i da uživate u postignuću, naročito onda kad vam svojim pohvalama i komplimentima drugi ukazuju na vrednost i važnost postignuća. Zahvalite se i osetite zahvalnost u srcu – i prema drugima, što iskazuju podršku i što primećuju vaš uspeh i prema sebi, što ste bili vredni, dobri, humani, mudri, uspešni.

View this post on Instagram

beauty

A post shared by kat irlin (@kat_in_nyc) on

Vaga

Cenite svoje vreme više od svega i naučite da kažete NE.

Vi ste velikodušna osoba kojoj se svi obraćaju za utehu, razumevanje, savet, pomoć. Svima treba malo vas, jer delujete staloženo i umirujuće – ali tokom sledeće godine vi ćete najviše biti potrebni sami sebi, zato naučite da ljubazno, ali odlučno i beskompromisno kažete NE svima i svemu što vas prekomerno troši i živite svoj život onako kako ste oduvek želeli.

Škorpija

Pokušajte da oprostite, ako ne možete da zaboravite.

To sa zaboravom ide teško, ili nikako. Ali lakše će vam biti ako neke stvari otpustite opraštanjem. Oprostite sebi to što ste povredili bliske, što ste napravili pogrešne korake, što niste uradili ono što ste hteli, a uradili ste po nešto što niste hteli, a zatim oprostite drugima to isto. Smanjite svoja očekivanja od sebe i od drugih, pa ćete se lakše miriti sa tim da svi grešimo i da svi zaslužujemo druge šanse i oproštaj.

Editors choice