Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

2/3

Lav

Naučite da prihvatite konstruktivnu kritiku.

Neki tvrde da je svaka kritika negativna, ali odrasli ljudi moraju da se suočavaju sa kritikom svog rada od strane autoriteta i stručnjaka, među koje se i sami ubrajate. Ne mogu svi da vam se dive i da vam povlađuju, neko mora i da vas otrezni, a samim tim navede da napredujete i razvijate se, naročito u profesionalnom smislu. Dakle, kad se suočite sa kritikom, ne branite se, nego budite zahvalni onome ko vam ukazuje na slabosti i propuste i ujedno na mogućnost da saznate više i radite bolje.

Devica

Naučite da primate komplimente, kojih će biti mnogo.

Vi ste više strogi nego skromni, a samokritičnost vas sprečava da iskreno uživate u komplimentima i pohvalama koje dobijate. Spustite malo taj nivo arogancije – za vas je normalno, očekivano i podrazumevano da ste u svemu super, vi sebi postavljate visoke ciljeve i zato dozvolite sebi i da uživate u postignuću, naročito onda kad vam svojim pohvalama i komplimentima drugi ukazuju na vrednost i važnost postignuća. Zahvalite se i osetite zahvalnost u srcu – i prema drugima, što iskazuju podršku i što primećuju vaš uspeh i prema sebi, što ste bili vredni, dobri, humani, mudri, uspešni.

Vaga

Cenite svoje vreme više od svega i naučite da kažete NE.

Vi ste velikodušna osoba kojoj se svi obraćaju za utehu, razumevanje, savet, pomoć. Svima treba malo vas, jer delujete staloženo i umirujuće – ali tokom sledeće godine vi ćete najviše biti potrebni sami sebi, zato naučite da ljubazno, ali odlučno i beskompromisno kažete NE svima i svemu što vas prekomerno troši i živite svoj život onako kako ste oduvek želeli.

Škorpija

Pokušajte da oprostite, ako ne možete da zaboravite.

To sa zaboravom ide teško, ili nikako. Ali lakše će vam biti ako neke stvari otpustite opraštanjem. Oprostite sebi to što ste povredili bliske, što ste napravili pogrešne korake, što niste uradili ono što ste hteli, a uradili ste po nešto što niste hteli, a zatim oprostite drugima to isto. Smanjite svoja očekivanja od sebe i od drugih, pa ćete se lakše miriti sa tim da svi grešimo i da svi zaslužujemo druge šanse i oproštaj.

Editors choice