Sve mi smo tokom praznika, barem jednom, ako ne i više puta, izrekle tu čuvenu rečenicu – “nova godina, nova ja”. Ipak, više nego retko stara ja bi ostala glavni akter naših života, ništa se ne bi preterano promenilo i na kraju bismo se samo kajale što smo sebi uopšte postavljale nove ciljeve i bivale bismo razočarane same u sebe. Ovaj ceo princip bi doduše mogao da se primeni, samo ako znamo kako. A znamo. Nakon 2020. godine, koja nam je živote svima okrenula naglavačke i koja je bila krivac što nam se nisu ostvarili mnogi planovi, po prvi put smo naučile da je, pod jedan – u redu da ne ostvarimo sve što smo zacrtale ako smo preživele, bile srećne i ostvarile neke male pobede, i dva – da su prioriteti želja i rezolucija i očekivanja sada drugačiji, i verovatno bolje postavljeni i promišljeni nego ranijih godina. Dakle, zapravo bismo se ove godine, sa novim željama, mogli “osuditi” na uspeh! Evo koje su to novogodišnje rezolucije kojih bi mogli da se pridržavamo u 2021. godini, za srećniju i bolju budućnost.

Redovno se čujte sa svojim prijateljima

Ovo je samo blagi podsetnik, za nešto što bi u svakodnevnom životu već trebalo da bude normalna stvar koja se podrazumeva. Svakako, i ako do sada nije bilo tako, to se lako može promeniti, a veoma je značajno. Naročito u ovom čudnom periodu, u kojem smo fizički dosta udaljeni od bliskih ljudi, važno je da ostanemo u konstantnom kontaktu i kažemo jedni drugima “kako si, nedostaješ mi, volim te i jedva čekam da se vidimo”. Ovih nekoliko pitanja i reči mnogo znače, mogu da održe ljubav u životu, a sve čega treba da se pridržite je da uzmete telefon na minut i iskuckate poruku.

Postavite sebi suprotan cilj od onoga što želite

Našalite se same sa sobom. Kažite “ove godine neću uopšte da vežbam i ješću previše slatkiša”. Čak, zapišite to. Zalepite na zid. Uradite šta god želite, a zatim iznenadite same sebe i idite u šetnju, pređite 15 km peške, idite sa drugaricom na trčanje i umesto dezerta pojedite voćnu salatu. Bam! Vaša novogodišnja odluka propada kao i godinama do sada, ali ovog puta se ne osećate loše zbog toga, nego čak suprotno. Osećate se kao da ste “prevarile sistem” i sada ste zadovoljnije sobom, ispunjenije i dobro raspoložene.

Comments