Vaš modni stil ne mora da trpi zato što je napolju minus. Dovoljno je samo da na mudar način iskoristite zimski aksesoar da biste zablistali u svom novom zimskom outfitu.

Debeli džemperi

Sva sreća da su debeli pleteni džemperi postali popularni na modnim pistama prije nekoliko sezona i da ovaj trend još uvijek traje. Budimo iskrene, rijetke od nas bi se usudile nositi džempere koje nas podsjećaju na bake ili one koje su nam one plele dok smo bile male “da nam ne bude hladno’’, da se isti nisu pojavili u kolekcijama skoro svih modnih kuća, na stranicama magazina itd. Dakle, sasvim je logično da ćemo ispratiti ovaj trend. Što zbog sopstvenog zdravlja, što zbog neodoljive retro/vintidž note koju ovi džemperi daju.

Slika 1101 Obucite se moderno i toplo!

Debeli džemper sa prazničnim dezenom je odličan izbor

Šeširi i kape

Kada je zimsko odijevanje u pitanju, detalji uglavnom igraju ključnu ulogu. Zbog njih ćete uvijek biti “ona zanimljivo obučena djevojka” među redovima čizama i kaputa. A kada je hladno, ušuškajte glavu u moderni šešir ili ljupku kapicu. Crna i siva su možda najbolje rješenje zbog lakoće kombinovanja, ali zašto ovaj put ne izaberete šešir/kapu u nekoj upadljivoj boji i razbijete monotoniju zimskih kombinacija? Ne zaboravite da je sve dopušteno!

Slika 277 Obucite se moderno i toplo!

Uvijek aktuelnu šubaru sada možete naći u raznim bojama

Duge rukavice

Unesite malo luksuza u svoj izgled tako što ćete umjesto standardnih kratkih, nositi duge kožne rukavice. Jasno vam je da ne moraju biti kožne jer smo do sada sigurno već svi shvatili prednosti dobrih kopija. Ovakve rukavice će vas ugrijati i unijeti eleganciju čak i u dnevnu kombinaciju. A ako izaberete one duge do lakta, sigurno ćete biti primijećeni.

Slika 356 Obucite se moderno i toplo!

Duge ili kratke, bilo koje boje. Kožne rukavice su jednostvano ženstvene

Njegovo veličanstvo – šal

Jednostavno ide uz sve, a neophodan je kada temperatura padne. Sama pomisao na veliki, pleteni šal čini da vam odmah bude toplije. A oni vuneni sa printom koji daju orginalnost vašim kombinacijama? Izbor je zaista veliki. Jednostavno ga stavite na omiljenu kombinaciju i spremne ste.

Slika 447 Obucite se moderno i toplo!

Šal bi trebalo da je što deblji, širi i duži

Manje slojeva

Nemojte se iznenaditi ovim naslovom. Još uvijek nam je slaganje slojeva jedna od omiljenih modnih tehnika ali problem slojevitog oblačenja je tanka granica između neurednog i nabacanog i lijepog. Srećom, možete izgledati lijepo i sa mnogo manje slojeva. U tom slučaju, investirajte u toplu jaknu ili kaput, i odjeću od kašmira ili merino vune.

Slika 541 Obucite se moderno i toplo!

Jednostavno, toplo i šik. Obucite omiljeni džemper, farmerice i kombinaciju upotpuniite nakitom

Spoj različitih tekstura

Spajanje različitih materijala može učiniti vašu kombinaciju udobnom i toplom. Krzno, somot i pliš su zimski materijali, a njihovim spajanjem napravićete pun pogodak i u pogledu stila.

Slika 634 Obucite se moderno i toplo!

Krzno, vuna i pliš su modne asocijacije na zimu

Upadljivi kaputi

Iako vjerovatno volite da se držite sigurnih opcija, tj. neutralnih zimskih kaputa i čizama, izdvojite se iz mase modernim, toplim i upadljivim kaputom. Može biti sa printom ili neka svijetla boja, šta god odgovara vašem temperamentu. Dovoljno je samo da ga obučete preko uobičajene zimske kombinacije da biste postigle željeni efekat.

Slika 724 Obucite se moderno i toplo!

Sve boje su dopuštene

Izvori fotografija: www.weheartit.com, images.google.com


Kristina Pantelić je studentkinja novinarstva koja vjeruje u moć univerzuma i misli. Uživa u slatkišima, čaju, čitanju blogova i nikako joj ne ide pisanje o sebi u trećem licu.

Comments