Kao što smo nekoliko puta naglasili, 2013. godina je prepuna filmskih hitova. Neki od njih su već prošli, neke očekujemo tek pri kraju kalendarske godine, a neki su nam veoma blizu. Letnja sezona hitova je otvorena trećim delom “Ajronmena” (Iron Man), a posle se samo nižu naslovi.

“Veliki Getsbi” (The Great Getsby)

Veličanstvene dvadesete, poznata glumačka postava i klasik književnosti zaista zvuče obećavajuće. Ukoliko se još na sve to doda dobra filmska muzika, koju predvode pesme Florence + The Machine i Lane del Rej (Lana del Ray), sigurni smo da će ovo biti veličanstveni film.

Veliki Getsbi 1 Očekivani letnji bioskopski hitovi

Leo je najavio povlačenje iz sveta glume posle ovog filma

“Star Trek – Prema tami” (Star Trek – Into Darkness)

Drugi deo najnovijeg rimejka popularnog serijala izazvao je euforiju kod starih i novih fanova. Kris Pajn (Chris Pine) se ponovo našao u ulozi kapetana Kirka (Kirk), a negativca glumi veoma popularan Benedikt Kumberbač (Benedict Cumberbatch), poznatiji kao Šerlok (Sherlock).

“Čovek od čelika” (Man of Steel)

Ljubitelji Supermena (Superman) dočekali su svojih pet minuta, jer ove godine konačno izlazi najnovija filmska verzija njihovog superheroja. Ukoliko ste fan Klarka Kenta (Clark Kent) i dobre akcije, ovaj film ne bi trebalo da propustite.

Èovek od èelika 2 Očekivani letnji bioskopski hitovi

Henri Kavil je novi Supermen

“Volverin” (The Wolverine)

Hju Džekmen (Hugh Jackman) nam se vraća kao Marvelov junak u još jednom filmu o strašnom Volverinu. Radnja je smeštena u Japan, gde se ponovo susreću prošlost i sadašnjost.

“Paklene ulice 6” (Fast and Furious 6)

Vin Dizel (Vin Diesel) nam se vraća zajedno sa Polom Vokerom (Paul Walker) u ulogama gde ih najviše volimo. Pored njih dvojice, žensku publiku će obradovati i novo lice u vidu Džejsona Stejtama (Jason Statham). Ko voli brzinu, dobru akciju i dobra kola, neće pogrešiti sa ovim filmom.

Paklene ulice 3 Očekivani letnji bioskopski hitovi

Stara ekipa je ponovo na okupu

“Persi Džekson i morska čudovišta” (Percy Jackson – Sea of Monsters)

Dugo smo čekali na drugi deo i ovo leto nam Holivud konačno ispunjava želje. Logan Lerman (Logan Lerman) ponovo se našao u glavnoj ulozi, a staroj ekipi se pridružio Nejtan Filion (Nathan Fillion). Ovaj film predstavlja ekranizaciju druge knjige iz istoimenog serijala, tako da su fanovi mnogo nestrpljivi.

“Instrumenti smrti – Grad od kostiju” (The Mortal Instruments – City of Bones)

Ekranizacija prve knjige iz serijala Kasandre Kler (Cassandra Clare) podigla je veliku prašinu u javnosti, s obzirom na popularnost priče. Iako su neki fanovi negodovali zbog izbora glumaca, verujemo da će glumačka postava koju predvode Lili Kolins (Lily Collins), Lina Hedi (Lena Heady) i Džonatan Ris Mejers (Jonathan Rhys Meyers) sigurno dobro ispuniti postavljene ciljeve.

Instrumenti smrti grad od kostiju 4 Očekivani letnji bioskopski hitovi

Još jedna, nadamo se uspešna, ekranizacija knjige

Izvor fotografija: fanpop.com


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Comments