Praznici su vreme kada volimo da sebi damo malo oduška nakon naporne godine pune stresa i obaveza. Izlasci, alkohol, nespavanje, jaka hrana u neograničenim količinama, verovale ili ne, mogu se meriti sa celogodišnjim stresom od koga se odmarate, ako pitate vaš organizam. Na kraju se verovatno i same osećate da vam je takvog “odmora” dosta. Dakle, vreme je za oporavak organizma nakon praznika i to je moguće učiniti za samo pet dana. Zvuči jednostavno, zar ne?

Najpre, kako biste pokrenule varenje, započnite svaki dan ispijajući čašu tople vode u koju ćete nacediti limun i dodati malo aleve paprike. Pijte dosta tečnosti i zelenog čaja, a prilikom tuširanja možete koristiti rukavicu za piling i masažu kako biste poboljšale cirkulaciju.

A sada – jelovnik. Vreme je da svom organizmu pružite malo pravog odmora i zaboravite na predjela, pečenja, salate i slatkiše. Nutricionisti predlažu ovakav plan za detoksikaciju.

detoks slika Očistite organizam za samo PET dana

Prvi dan

Doručak: omlet od tri belanca ili dva cela jajeta pojedite uz zelenu salatu ili drugo zeleno povrće po izboru, avokado i dva kolačića od braon pirinča.

Užina: malo oraha i nekoliko borovnica.

Ručak: detoks salata sa pilećim grilovanim belim mesom i povrćem (izmešajte iseckani kupus, šargarepu, brokoli, vlašac, peršun, malo oraha, avokado i krušku).

Užina: proteinski šejk (napravite ga od proteina u prahu koji ćete izmiksati sa malo cimeta, vanile, pola šolje zamrznutog voća, pola šolje zamrznutih banana, pola šolje badema ili kokosovog mleka, pola šolje leda i pola šolje filtrirane vode).

Večera: riblji file sa povrćem po želji.

Comments