Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Oni koji su vas najviše povredili, jesu oni koji su vam najbliže prišli. Niko vam ne može zariti nož u srce, ako vam nije toliko blizu, da ni ne pokušavate da se odbranite.

Povređivanje, nanošenje rane, bol – iste pojmove koristimo za telesne povrede i ranjavanja, kao i za duševnu i emotivnu bol. Zato što jesu isti. Emotivnu povredu osećate fizički – ponekad baš kao zarivanje noža u srce, ponekad kao udarac u stomak velikim tupim predmetom, ponekad kao da vam se planina srušila na glavu i zatrpala vas. Gušite se, hvatate se za srce, gubite dah, plačete, malaksali ste i bespomoćni. Jer bol koristi organske puteve duboke povezanosti i razliva se vašim krvotokom, nervima, kostima… Preplavljuje vas.

Sigurno znate sve o tome, jer ste osetili, doživeli i preživeli. I kad prođe neko vreme, kad akutna patnja umine i počnete da se bavite retrospektivom, na kraju dođete do zahvalnosti.

Zahvalni ste zbog iskustva. Što ste uopšte osetili i doživeli takvu bliskost i povezanost. Što ste voleli i davali. Što ste dobili koliko ste dobili i saznali šta je ono što vam nedostaje i što vam svakako pripada.

Bol je za ljudsku dušu, kao kiša za žednu zemlju – posle nje sve raste i buja od života. Čak i onda kada se kiša bola osula na vas u vidu tornada, olujčine sa gromovima i poplavama, koja vas je iščupala iz korena i zavitlala u bespuće.

Editors choice