Pre svega, želeo bih da zamolim poštovane čitaoce, pre svega čitateljke, da pročitaju detaljno sledeće napomene, koje im mogu ili ulepšati čitanje teksta, ili sačuvati vreme i ukazati da bi trebalo da se bave nečim drugim. Pa, da krenemo:

Napomena 1: Generalizacija. U daljem tekstu, koristiću fraze poput: “žene”, “muškarci” i druge, koje se mogu smatrati generalizacijom, i to i jesu. Međutim, cilj mi je da ovom napomenom jasno odredim limit te generalizacije. Pod “žene”, u daljem tekstu, smatram onu grupu žena, koje po mom skromnom mišljenju čine većinu nama najdraže populacije i koje nemaju puno sreće u vezama (pažnja: vezama, ne ljubavi!), ili nedovoljno iskustva, strpljenja, znanja ili informacija o tome kako da, sa svoje strane, ojačaju vezu koja im znači. Druga, ne manje značajna kategorija, jesu one žene koje srećna veza ili ozbiljna veza sa trzavicama zaobilazi kao k. o. K. (kiša oko Kragujevca). Vama je tekst i namenjen. Ostale žene, kao i svi oni koji uobičajeno u ovakvim situacijama kažu: “Ma, ja nisam takav, mene ovo ne dotiče/meni se ne dešava”, vi ste takođe dobrodošli i ukoliko imate dobar savet, pridružite ga mojim. Pod “muškarci”  jednostavno podrazumevam ogromnu većinu momaka.

Napomena 2:
Muškarci su Muškarcima mnogo bolji prijatelji nego Žene Ženama. Posmatrati ovu napomenu u skladu sa napomenom 1.

600 Od muškarca   od srca

Saveti su inspirisani iskrenom zabrinutošću vašeg skromnog Marka Vidakovića za pojedine drage prijateljice, koje do sada nisu imale sreće u vezama kao on i dotične će se lako prepoznati.

Savet br. 1: Ne slušajte šta vam druge žene savetuju o vezama. Savet koji je mnogim devojkama iz mog okruženja mogao da spasi vezu, samo da su me poslušale. Nije mi namera da ovim bacam porugu na ženski rod, baš suprotno, ali žene često zaborave jedno veoma bitno pravilo: Svaka veza je drugačija!

Primer:

Devojka A: Jao, moj X i ja smo imali isti problem, rešili smo ga tako i tako, bla bla.

Devojka B: Stvarno, i nije vam se to više dešavalo? Mene ovo mnogo nervira, a on neće da me sluša!

Devojka A: Ma ne, veruj mi, nismo imali više rasprava oko toga. Samo probaj, nista te ne košta.

Košta vas! Svaki put, kada imate neki problem, kakav god bio, i za rešavanje dotičnog iskoristite savet drugarice (ili, ne daj Bože drugara), znajte da je vaš dečko izgubio malo/mnogo poštovanja prema vama. Jedna stvar o mušakrcima: Oni, kad su u muškom društvu, vole da su što sličniji. Za svoju devojku, žele da su jedinstveni. Upoređujući vaše probleme, posebno one za koje je ON kriv, samo sebi pravite problem. Bolje je i da se svađate i isterate stvar na čistac, nego da uradite ovo.

Comments