Savršena koža je san mnogih od nas, a ako se i vi trudite da ostvarite taj svoj san onda sigurno znate da za lep i negovan izgled nije bitna samo “spoljašnja” već i “unutrašnja” nega. A ta tzv. unutrašnja nega je – šta? Da, i to znamo, unošenje mnogo tečnosti i pravilna ishrana. 

E, kad smo već kod pravilne ishrane… To je tako teška tema, zar ne? Jer, pretpostavljate da se morate odreći nečega da bi vaša koža izgledala lepo i negovano. U pravu ste. A čini se da su slatkiši najozloglašeniji i zato su oni danas na “tapetu”. Dakle:

Zašto ne bi trebalo da jedete slatkiše?

Najpre, previše šećera u organizmu može da izazove nastanak bubuljica. A ko njih još voli i želi na svom licu?! Kada pojedemo nešto slatko, mi možda jesmo srećnije i bolje raspoložene, ali zato nivo insulina u našoj krvi drastično raste (što je našem organizmu teško da izdrži u tolikoj meri), a zbog toga i dolazi do izbijanja crvenih “napasti”. Zašto? Zato što insulin utiče na kožu na taj način što podstiče njeno mašćenje, a čim je koža više masna, jasno vam je šta se dešava.

Osim toga, čak su i studije brojnih naučnika dokazale da količina šećera koji unosimo u organizam i te kako utiče na izgled kože u tom smislu da je koža ispitanika koji su smanjili unos šećera bila mnogo lepša i zdravija u odnosu na one koji su nastavili sa uobičajenom ishranom. I, verovale ili ne, kada govorimo o šećeru, mislimo čak i na voće!

koža 3 Odrekni se slatkiša zarad SAVRŠENE kože
Comments