Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Svi školarci i njihovi roditelji imali su priliku da se u zabavnoj i pozitivnoj atmosferi pripreme za novu školsku godinu na Festivalu “Počinje škola” koji su zajedno organizovali UŠĆE Shopping Center i portal NajboljaMamaNaSvetu.com od 25. do 28. avgusta drugu godinu za redom.

Tokom četiri dana festivala kroz edukativne radionice, kreativna predavanja stručnjaka, koncerte, YouTube tutorijale i veliki naučni šou sa brojnim eksperimentima prošlo je više hiljada dece i roditelja.

Stručnjaci su savetovali roditelje kako da uoče i spreče deformitete kičme i stopala kod dece, jer danas znatno veći broj mališana ima probleme sa lošim držanjem, krivom kičmom, spuštenim ramenom ili ravnim stopalima, što se može ispraviti, ukoliko se primeti na vreme. Savet je da roditelji pogledaju stare patike i vide kako dete gazi, asimetrično ili pravo. Taj prvi pregled može biti alarm za posetu lekaru.

Pocinje skola Održan festival Počinje škola

Još jedan jako bitan savet lekara roditeljima je da budu aktivno uključeni i svesni visine svog deteta. Naime, rast je važan pokazatelj sveukupnog zdravstvenog stanja i ako dete ne raste kako bi trebalo, važno je da lekar prepozna razlog što je pre moguće. U Ušće Shopping Centru je tokom vikenda u konsultacijama sa doktorom visinu proverilo preko pet stotina dece.

Takođe, težina đačke torbe ne bi smela da teži više od deset odsto tela deteta, dakle ne bi trebala da bude teža od dva do 2,5 kilograma. Savet je da učenici nose rančeve sa dva kaiša, koji su isto zategnuti. Torba ne bi trebala da visi, već da pada do struka.

Jedna od tema festivala je bilo i vršnjačko nasilje. Stručnjaci su savetovali roditelje da vežbaju nenasilni govor sa svojom decom, kroz otvorena pitanja, kako bi izgradili dobru komunikaciju i stekli poverenje.

Pocinje skola Veliki naucni sou Održan festival Počinje škola

Veliku pažnju posetilaca privukli su popularni jutjuberi koji su demonstrirali zainteresovanim tinejdžerima kako da naprave svoj YouTube kanal ali i kako da (ne)reaguju na loše komentare.

Veliki naučni šou ispred UŠĆE Shopping Centra oduševio je sve posetioce, a svakog dana stotine dece je “eksperimentisalo” zajedno sa naučnicima i pravilo njima omiljene “ljigavce” i slonovsku pastu za zube.

Tokom radionice crtanja životinja, deca su svakog dana provodila sat i po fokusirana na kreativno crtanje životinja i to korak po korak, što je samo dokaz da ukoliko se detetu usmeri pažnja i zainteresuje na pravilan i zabavan način, ono može da bude mirno na času i da se maksimalno posveti svom radu.

Editors choice