Prvi “Beogradski dani hedonizma” održani su na događaju pod nazivom “Uživancija” tokom četiri dana jula na beogradskom splavu Yachting Cluba “Gabbiano”, kod hotela “Jugoslavija”. Posetiocima su po promotivnim cenama predstavljena pića nekih od najpoznatijih brendova na srpskom tržištu kojima je zajedničko i to što zauzimaju visoko mesto u hedonističkom pristupu životu.

Uz “Johnnie Walker”, “Smirnoff”, “Moët & Chandon”, “Hennessy”, “Red Bull”, “Bang & Olufsen”, “Heineken”, “Opel” i ostale velike brendove, na jedinstvenoj manifestaciji gosti su uživali i u vrhunskim domaćim proizvodima, “Vinarija Čoka”, “Vinarija Zvonko Bogdan”, “Di Luna Sangria”, “Pelinkovac” i “Vučja rakija”, voda Jana, Orangina i Don Cafe Professional Espreso.
Poseban segment predstavljale su radionice na temu slaganja hrane i vina, uparivanja kubanskih cigara i srpskih rakija, pravljenja piva, spremanja koktela, pripreme vrhunske espreso kafe.

4photo by ivana cutura 6 Održani prvi Beogradski dani hedonizma DSC0015 Održani prvi Beogradski dani hedonizma uzivancija 14 Održani prvi Beogradski dani hedonizma

Izdavačka kuća “Laguna” je na “Uživanciji” svakodnevno predstavljala i poklanjala po jednu popularnu knjigu iz svog portfolija – “Gastronomad” Nenada Gladića, “Frojdova ljubavnica” Karen Mak i Dženifer Kaufman, “Uživo!” – autobiografiju Miše Aleksića, basiste Riblje čorbe, a učešće je uzeo i Nele Karajlić sa svojoj autobiografijom “Fajront u Sarajevu”.

U popodnevnim satima akcenat je stavljen na vodene aktivnosti, i na muziku. Nastupili su “Bramex Jazz Quartet”, “Hot Club of Belgrade Quartet Cindarella” i “Fish in Oil”, dok je svako veče bilo rezervisano za “Uživancija di džej parti”.

Comments