Priznaćeš, posle nekog vremena, besomučno skrolovanje Instagramom ili TikTokom prestaje da bude zabavno. A ako nisi tip koji telefon ili laptop voli da zameni recimo knjigom, vrlo brzo možeš biti u problemu – gde sada da gubim vreme?!

Srećom po tebe i sve one koji spas nalaze samo i isključivo na internetu, mnogo je virtuelnih tura koje možeš da “posetiš” i sjajno se zabaviš. Opet ću reći, znam da to nije to, ali bolje je zavaravati se takvim, nego sadržajem na društvenim mrežama koji može biti štetan po naše mentalno zdravlje koje nam je sada potrebnije nego ikad. Ukoliko si već “prešpartala” i domaće i strane muzeje, predlažemo ti još jedno fascinantno zdanje vredno pažnje (naročito ukoliko obožavaš kraljevsku porodicu na čelu sa kraljicom Elizabetom II) – Bakingemsku palatu.

Bakingemska palata 2 e1585149943642 Oduvek te je zanimala Bakingemska palata? Sada imaš priliku da zaviriš u nju!

Čuvena palata je takođe otvorila svoja vrata znatiželjnim posetiocima, doduše virtuelno, i nije ponudila na uvid baš svaki svoj kutak, ali, bolje išta nego ništa, zar ne? Prostorije koje možeš do detalja da osmotriš su soba u kojoj su smešteni prestoli kraljice Elizabete II i kralja Filipa, zatim veliko stepenište i tzv. white drawing room. Pored toga što prostorije možeš da pogledaš detaljno, iz svakog ugla i maksimalno ih zumiraš kako bi uočila svaku pojedinost, na raspolaganju su ti i “i” ikonice koje pružaju dodatne, zanimljive informacije o prostoru u kome (virtuelno) boraviš.

Šta možeš da očekuješ? Razume se, mnogo crvene i zlatne boje, mnogo luksuznih, prefinjenih, kitnjastih detalja na koje naše savremene, internet duše nisu navikle, ali baš zato što se ovako nešto ne sreće baš svakog dana, eto razloga više da iskoristiš ovu priliku. Ova virtuelna tura je naravno dostupna na zvaničnom sajtu Bakingemske palate.

Fotografije: unsplash.com

Ivana

Comments