“Moje tijelo je na neki način putovanje. Kao što su to mornari radili, svaka tetovaža ima značenje, određeno vrijeme u životu kad ostaviš znak na sebi, bilo da to napraviš sam sebi nožem ili to umjesto tebe uradi profesionalni umjetnik tetovaže”, izjavio je u intervjuu 1993. Džoni Dep (Johnny Depp), glumac koji ne ostavlja ravnodušnim bezbrojne obožavatelje diljem svijeta.

slika 142 Oh, Johnny!

Neodoljiv u piratskom izdanju

Osim po nevjerojatnoj mogućnosti transformacije u različite likove koje je odglumio u svojim filmovima, također je prepoznatljiv po svom boemskom stilu odjevanja.

slika 21 Oh, Johnny!

Glumac koji izmamljuje brojne uzdahe

Njegov karakter govori iz njegovih odjevnih kombinacija. On je umjetnik, pustolov, živi od danas do sutra. Najčešće se može vidjeti sa šeširom na glavi, a oko vrata ležerno omotanog nekim pamučnim šalom, u sportskoj košulji ili majici koja izgleda kao da je proživjela nekoliko brodoloma, poderanim trapericama i sa hrpom nakita. Također, rado nosi naočale i to karakterističnih ljubičastih stakala. Njegov stil je odraz njega samoga i jednostavno se vidi da uživa u sebi i svijetu koji ga okružuje.

slika 329 Oh, Johnny!

Vjeran svom boemskom stilu

Svaki put postavlja se isto pitanje: “Može li biti divniji?”, pa slijedi red uzdaha i blesavo zaljubljeni izraz lica svaki put kad ga negdje vidi ženski dio populacije! A on nastavlja biti divan i ne misli prestati! Blago nama, uzdaha nam sigurno neće ponestati! Iako nas realnost udara mokrom krpom posred lica kad shvatimo da je najbliže onom što ga možemo vidjeti u nekom novinskom članku ili na filmu, uvijek nam ostaje mogućnost da malim modnim dosjetkama budemo kao on. Sako na prugice, poderani jeans, kožne narukvice, šeširi, ogrlica od drvenih perli, velike bež torbe, XXL prstenje i nezaobilazni šalovi od pamuka – idealna nadopuna dnevnom looku za proljetnu kavicu, neko ležerno putovanje ili šetnju gradom. Uvijek možete zamisliti da ispijate tu kavu sa njim umjesto sa svojim dragim, iako to nikad nećete priznati naglas!

slika 422 Oh, Johnny!

Na fotografiji Alberta Votsona snimljenoj 1993.

Karizmatik, koji likovima koje glumi udahnjuje dio sebe, svjesno ili nesvjesno. Bio to kapetan Džek Sperou (Jack Sparrow) u “Piratima s Kariba” (Pirates of the Caribbean), Vejd Voker (Wade Walker) u “Plačljivku” (Cry-Baby) ili Ru (Roux) u “Čokoladi” (Chocolat), uvijek jednako snažno ostavlja dojam. Nedvojbeno jedna od rečenica koja se poput pečata utisne u misli jest ona koju je izgovorio u filmu “Don Žuan de Marko” (Don Juan DeMarco): “Postoje četiri pitanja vrijednosti u životu… Što je sveto? Od čega se duh stvorio? Što je vrijedno življenja, a za što je vrijedno umrijeti? Odgovor na svaki je isti. Samo ljubav.”

slika 520 Oh, Johnny!

Scena iz filma "Don Žuan de Marko"


Manuela Lovrenčić – modna dizajnerica, fotografkinja, putnik na stanicama vječnih traženja novih pustolovina, zalazaka sunca, mirisa kiše, zaljubljenica u vintage predmete i knjige. Živi život dan po dan, ispisujući stranice na svom blogu Fashion Disorder.

Comments