Ceremonija zatvaranja ispraćena je fantastičnim vatrometima i najvećim hitovima britanske pop/rock scene u poslednjih pedeset godina. Gotovo je svaki posetilac, učesnik i navijač u rukama držao telefon i kameru ne bi li zabeležio ovaj prelepi istorijski trenutak.

150229453 540x347 Olimpijske igre: Zlatno zatvaranje

Pogled za pamćenje

Na bini su se neverovatnom brzinom smenjivali profesionalni plesači, akrobate, veliki broj detalja i predmeta. Jednom rečju zatvaranje je bilo spektakularno.

Olympic9 0 Olimpijske igre: Zlatno zatvaranje

Bez njih nikako

Na zatvaranju su učestvovale neke od najvećih britanskih muzičkih zvezda: Emeli Sande (Emeli Sandé) je svojim magičnim glasom zasenila sve na samom početku, Džordž Majkl (George Michael) je izveo svoj planetarni hit “Freedom” i novi singl “White Light”, Eni Lenoks (Annie Lennox) imala je fantastičan scenski nastup te ste mogli da steknete utisak da prisustvujete izvođenju hrabre pozorišne trupe, Pet Shop Boys i DJ Fatboy Slim ništa drugačiji nisu bili. Džesi Džej (Jessie J) i Tajo Kruz (Taio Cruz) su na scenu pristigli u limuzinama. Grupa Muse uživo je izvela zvaničnu pesmu LOI – “Survival”. Mnogi drugi muzičari su svojim nastupom dali poseban pečat ovom zatvaranju.

London Olympics Closing Ceremony 0f36b Olimpijske igre: Zlatno zatvaranje

Džordž je podigao sve na noge

Jessie+J+performs+during+the+Olympic+Games+Closing+Ceremony+ Olimpijske igre: Zlatno zatvaranje

Jedna od najvećih zvezda današnjice - Džesi Džej

Da Britanci cene modu i da o njoj imaju posebno poimanje pokazalo je i pojavljivanje najboljih britanskih supermodela. Pod šarenim svetlima u zlatnoj odeći zablistali su: Kejt Mos (Kate Moss), Naomi Kembel (Naomi Campbell), Dejvid Gendi (David Gandy), Džourdan Dan (Jourdan Dunn), Džordžija Mej Džeger (Georgia May Jagger), Lili Donaldson (Lily Donaldson)… Kejt i Naomi su blistale u kreacijama modne kuće Alexander McQueen, dok je mlada Lili ponela toaletu dostojnu princeze iza koje stoji Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood). Modna pista u malom, zar ne?

427138 404490029612687 383975520 n Olimpijske igre: Zlatno zatvaranje

I oni su bili zvezde večeri

Posebno smo se obradovali ponovnom okupljanju najpopularnijeg britanskog ženskog benda svih vremena – Spice Girls. Bilo je lepo videti zajedno na sceni pet fantastičnih dama koje su neke od nas vratile u detinjstvo ni manje ni više nego pod sjajem olimpijskog vatrometa.

gg Olimpijske igre: Zlatno zatvaranje

Spice Girls su ponovo tu

Tradicija za kraj OI. Ima li išta lepše? Najboljim maratoncima u muškoj trci dodeljne su medalje pred prepunim Olimpijskim stadionom. Još jednom su suze radosnice zablistale u očima najboljih.

Posebnu zahvalnost je dobilo na hiljade volontera koji su svojim radom doprineli da LOI budu ispraćene kako treba.

Naše su četiri medalje. Ponosni smo na Milicu Mandić, Ivanu Maksimović, Andriju Zlatića i naše lepe delfine. U susret novim pobedama zadržite sportski duh i sjaj!


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni, a jedan sanja na stranicama bloga Blueberries and Jeans.

Comments